Vasvillával támadt a kiérkező rendőrre a tolnai férfi

Vasvillával támadt a kiérkező rendőrre a tolnai férfi

Őrizetben a tolnai férfi, aki vasvillával támadt a kiérkező rendőrre. (Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki vasvillával támadt egy rendőrre – írta a Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak eljuttatott közleményében.

A körzeti megbízott azért kereste fel július 30-án a tolnai férfit a tartózkodási helyén, mert arról érkezett bejelentés, hogy lopott egy helyi boltban. A rendőr a ház elkerítetlen udvaráról szólította fel többször a férfit, hogy jöjjön ki. Ennek a férfi vonakodva bár, de eleget tett, ám amikor a rendőr közölte az intézkedés célját, hirtelen felkapta a közelben letámasztott négyágú vasvilláját, majd megindult a rendőr felé. A férfi a vasvillával több szúró mozdulatot is tett a tőle pár méterre álló rendőr irányába, miközben trágárkodva azt kiabálta, hogy megöli.

Ekkor a rendőr elektromos sokkolóval – aminek alkalmazására előzetesen felhívta a férfi figyelmét – ártalmatlanította a támadót, aki a földre esett, ahol a rendőr megbilincselte, majd erősítést és mentőt hívott. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, letartóztatásáról a bíróság dönt.