Videón, ahogy a zivatar eltünteti a Balaton-partot

Videón, ahogy a zivatar eltünteti a Balaton-partot

Vihar a Balatonon (Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Viharos időjárást hozott a vasárnap országszerte, ráadásul az előrejelzések szerint a keleti megyéknél további zivatarok is várhatók, amelyek miatt harmadfokú riasztásokat is kiadtak. A rossz időt ugyanakkor a nyugatabbi tájakon, például a Balatonnál pihenők sem úszták meg vasárnap délután, Tihany környékén például délután négy után lehetett bőrig ázni:

 

Többen viszont nem törődtek a készülő viharral. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azt írja a közösségi oldalán, hogy vasárnap délután két kamaszfiú másodfokú viharjelzésben három kilométerre evezett ki SUP-deszkával a Balaton északi partjáról. A srácok mentőmellényt nem viseltek, és az úszástudásuk legfeljebb ötven méter leúszására volt alkalmas. A két fiút a vízimentők végül épségben átadták a szülőknek. A vízimentők egyúttal felhívták az egyre népszerűbb SUP-deszkák használóinak figyelmét, hogy „gondolják végig az esetet és vonják le a helyes következtetéseket”.

Arról, hogy a rendőrség milyen óvintézkedések betartását javasolja a fürdőzőknek, itt írtunk.

Címkék: Balaton, eső, vihar, zivatar