Virrasztást tartottak a csepeli késelés áldozatául esett kutyáért

Virrasztást tartottak a csepeli késelés áldozatául esett kutyáért

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyertyás állatvédő megemlékezést tartott a Szurkolók az Állatokért Alapítvány a csepeli Vasas utcánál csütörtökön este fél nyolckor. A szervezők Zeuszra, arra a kutyára emlékeztek, amely egy késelés áldozata lett vasárnap hajnalban – számolt be róla a Csepel.info.

Ahogy arról lapunk is írt, a Police.hu közlése szerint október 2-án 1 óra 15 perc körül Budapest XXI. kerületében, a Vasas utcában két társaság szólalkozott össze kutyáik miatt. A szóváltást követően ketten is kést vettek elő, majd egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg. Az eb a szúrást nem élte túl, gazdáját a mentők kórházba vitték. Az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett, hatszor szúrták meg.

A Csepel.info azt írja, kicsivel később az egyik közösségi oldalon többen már azt írták, hogy a fiatalkorú áldozat fenyegetett meg egy nála is fiatalabb gyereket. Ez után támadtak rá és a kutyára.

A lap azt is megjegyezte: sokan csak a leszúrt kutyát sajnálták a közösségi oldalakon, és többen azt írták, hogy az áldozat rendszeresen fenyegetőzött másokkal – bár természetesen ez sem lehet mentség a súlyos testi sértésre. Arra is kitértek, a feltételezett elkövetők nem futottak el azonnal a helyszínről, hanem videóra vették, ahogy a földön fekvő fiatalt bántalmazzák.