Vis major helyzet miatt átmenetileg bezár a Bajcsy-Zsilinszky Kórház urológiája

Vis major helyzet miatt átmenetileg bezár a Bajcsy-Zsilinszky Kórház urológiája

Képünk illusztráció!

Orvosok háromdimenziós laparoszkópiás mûtétet végeznek a Pécsi Tudományegyetem Urológia Klinikáján 2016. január 15-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 1-től átmenetileg nem fogad betegegeket a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet urológiai osztálya, a feladatot a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, valamint a Péterfy Sándor Utcai Kórház veszi át – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett kijelölő határozatából.

A határozat indoklása szerint az intézmény orvosigazgatója arról tájékoztatta az NNGYK-t, hogy az osztályon „megbetegedés okozta vis major helyzet” alakult ki, ezért nem tudják ellátni feladatukat. Azt, hogy ez konkrétan mit jelent – fertőzésveszélyt-e, vagy azt, hogy a személyzet egy-vagy több tagja betegedett-e meg és emiatt lehetetlenült el az ellátás –, nem derült ki, de ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a fenntartó Országos Kórházi Főigazgatóságnak. Amint kapunk választ, frissítjük cikkünket.

Az NNGYK kórházi ágyszám-nyilvántartása szerint egyébiránt a Bajcsy-Zsilinszky Kórház urológiai osztálya 23 ággyal rendelkezik.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.