Visszahívja Volner János élettársát a Nemzeti Választási Bizottságból a Mi Hazánk

Visszahívja Volner János élettársát a Nemzeti Választási Bizottságból a Mi Hazánk

A Mi Hazánk óriásplakátja a főváros IX. kerületében (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk Mozgalom programjának alapvető része a mentelmi jog eltörlése, ezért nem marad következmények nélkül az, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) mozgalmunk által megbízott tagja nem támogatta a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését – írta lapunkhoz is eljuttatott rövid közleményében hétfő kora este a politikai alakulat.

Ehhez még annyit tettek hozzá: „Választási szakértőnk jogászként, kizárólag jogi szempontokat figyelembe véve hozta meg döntését, amelyről senkivel nem egyeztetett a pártból. Ezért visszahívjuk őt a Nemzeti Választási Bizottságból és új tagot delegálunk a helyére. Egyben felszólítjuk a Fideszt, hogy törölje el a mentelmi jog intézményét!”

Van pénze óriásplakátokra a Mi Hazánknak | Magyar Hang

A párt még nincs egy éves, de már összejött annyi adomány, hogy fedezni tudjanak egy országos plakátkampányt.

A közleményt megelőzően lapunk arról érdeklődött a Mi Hazánknál, hogy az ominózus esetnek lesz-e következménye. A párt egyébként Volner János élettársát, Csáki Mariannát delegálta az NVB-be.