Visszahívták tisztségéből a pécsi alpolgármestert

Visszahívták tisztségéből a pécsi alpolgármestert

Péterffy Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszahívta Pécs alpolgármesteri pozíciójából Bognár Szilviát pártja, a Demokratikus Koalíció és Péterffy Attila polgármester – derült ki a város keddi közgyűlésén.

A javaslatról a testület titkos szavazáson döntött, a 24 képviselőből 14 igennel szavazott, 10-en pedig nemmel.

Bognár Szilvia a szavazás után a Szabad Pécs felvétele alapján azt mondta, megtisztelő volt számára az kultúráért felelős alpolgármesteri pozícióban dolgozni, a megkezdett munkát azonban leváltása után sem hagyja abba.

– Képviselőként tovább dolgozok majd a szakmaiság, a demokratikus döntéshozatal és az átláthatóság jegyében. Bízom abban, hogy ezek az alapelvek előbb vagy utóbb teret nyernek mindenütt a városban – mondta.

A DK pécsi elnöksége nevében az egyik képviselő a közgyűlés elején azzal indokolta pártársuk eltávolítását a városvezetésből, hogy túl sok konfliktus volt a polgármester és közte.

Az egyik ilyen eset volt, amikor Bognár ismert pécsi művészeket szeretett volna a Zsolnay Örökségkezelő Nkft élére, ám Péterffy és az őt támogató frakciók egy üzletember kinevezését támogatták helyettük.