Visszatér a hőség, a hétvégére kiadták a riasztást

Visszatér a hőség, a hétvégére kiadták a riasztást

Gyerekek hűsölnek a fővárosi Széllkapu Park szökőkútjában a nyári hőségben. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntektől visszatérhet a kánikula, hétvégére pedig a hőségriasztást is kiadta a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nzrt. Csütörtökön még fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet. Csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő este 18, 24 fokot mérhetünk az előrejelzések szerint.

Pénteken már száraz, derült időre számíthatunk, 29 és 34 fok közötti csúcshőmérséklettel. Szombaton még melegebb idő várható 32-37 fokkal, az ország nagy részére első fokú veszélyjelzést adott ki az állami meteorológiai szolgálat, Csongrád megyére pedig másodfokút. Vasárnap tovább fokozódik a hőség, 33-38 fok várható, a veszélyjelzés pedig már az egész országra kiterjed. A hőség a jövő héten elején sem fog igazán enyhülni, harminc fok feletti csúcshőmérsékletekre lehet számítani.

Címkék: hőség, riasztás