Visszatéríti a MÁV a jegyárat azoknak, akik péntek este és szombat hajnalban utaztak a székesfehérvári vonalon

Visszatéríti a MÁV a jegyárat azoknak, akik péntek este és szombat hajnalban utaztak a székesfehérvári vonalon

Fa dőlt a vasúti pályára Ódinnyés és Székesfehérvár között 2022. augusztus 19-én. (Fotó: Vitézy Dávid Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A péntek esti heves viharban Székesfehérvár és Ódinnyés között megrongálódott felsővezeték helyreállítása várhatóan késő délutánig tart. A vasúttársaság a székesfehérvári, a dél-balatoni és észak-balatoni vonalakon a tegnap esti, éjszakai és ma hajnali időszakban utazóknak visszatéríti a menetjegyek árát – írta a MÁV közleményében. 

A jegyeket kezelési költség levonása nélkül, az utas kérésére térítik meg, ha az egy útra vagy menettérti útra szóló menetjegyének érvényessége részben vagy egészben augusztus 19-én 18 óra és 20-án 6 óra közötti időszakra esett, és a menetjegyén feltüntetett viszonylat részben vagy egészben a székesfehérvári (30a vonal), dél-balatoni (30), vagy az észak-balatoni (29) vasútvonalra szól (a Budapest-Kelenföld–Nagykanizsa vagy a Szabadbattyán–Tapolca szakaszokra akár részben érvényes).

A visszatérítési igényt legkésőbb augusztus 31-ig lehet benyújtani a vasúti pénztárakban és az ügyfélszolgálatokon.

Emlékeztetnek, péntek este 18 órakor a heves vihar miatt fa dőlt a vasúti pályára Ódinnyés és Székesfehérvár között. A felsővezeték is leszakadt, illetve megrongálódott, ezért átmenetileg mindkét vágányon szünetelt a vonatforgalom. A katasztrófavédelem távolította el a kidőlt nyárfát, ezután tudta megkezdeni a MÁV a helyreállítást az egyik vágány fölött. Hajnali 3 óra után azon a vágányon megindulhatott a vonatforgalom. A MÁV szakemberei éjszaka és napközben is – esőzés és zivatarok által nehezített körülmények között – folyamatosan dolgoztak, dolgoznak a felsővezeték helyreállításán, amellyel az időjárástól függően várhatóan ma késő délután végeznek. 

A korlátozások, jelentős késések, vonatelmaradások a székesfehérvári, a dél- és észak-balatoni, valamint a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonalon közlekedő vonatokat érintik.

Szombat hajnaltól az elővárosi vonatok helyett járnak csak pótlóbuszok Gárdony és Székesfehérvár között. Délutántól a Z30-as vonatok Gárdony állomásig közlekednek, ahonnan pótlóbusszal, illetve a távolsági vonatokkal is tovább utazhatnak az utasok. A G43-as vonatok Kápolnásnyék állomásig közlekednek, ahol átszállást biztosítanak a zónázó vonatokra. Ellenkező irányban a G43-as vonatok Kápolnásnyék állomásról indulnak. Az utasok a zónázó vonatokkal utazhatnak Kápolnásnyék állomásra. A távolsági vonatok közlekednek az érintett Gárdony-Székesfehérvár szakaszon és Gárdonyban is megállnak. Ezek esetében előfordulhatnak 20-30, esetenként 30-60 perces késések.

A Budapest-Székesfehérvár-Veszprém, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, illetve Keszthely állomások között közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe további intézkedésig, visszavonásig. 

A vasúttársaság utasai elnézését kéri a jelentős korlátozások, forgalmi fennakadások és késések miatt. Korábban Vitézy Dávid közlekedési államtitkár is azt írta Facebook-oldalán, rendszerszintű változtatások szükségesek a MÁV-on belül, hogy kezelni lehessen ezeket a helyzeteket 

 

Címkék: MÁV, vihar, vonatkésés