Vitézy Dávid: Már 1200 rosszul minősített szavazólapot találtak

Vitézy Dávid: Már 1200 rosszul minősített szavazólapot találtak

A főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámlálása (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főpolgármester-választáson leadott voksoknak nagyjából a kétharmadát számolták újra szerdán délutánig és már eléri az 1200-at a máshoz számolt érvényes vagy tévesen érvényesnek minősített szavazólapok száma – közölte Vitézy Dávid. Ez az eredetileg közte és Karácsony Gergely közötti 41 szavazatnyi különbség harmincszorosa. Információi szerint egyébként nagy számú hibásan rögzített szavazat nem változtatott a végeredmény érdemi részén, továbbra is Karácsony Gergely vezet.

A főpolgármesterre leadott csaknem 800 ezer érvényesnek minősített szavazólapot kedden kezdték el újraszámolni a kerületekben: az első napon  nyolc kerületben, szerdán további nyolcban, csütörtökön pedig a fennmaradó hét városrészben. A folyamat a főpolgármester-jelöltek megfigyelői és a sajtó jelenlétében zajlik, az újraszámlálást a kerületi polgármesteri hivatalok választási irodáinak munkatársai végezték és végzik.

Vitézy Dávid a közösségi oldalán be is mutatott egy példát arra, hogy milyen tévedések voltak: egy olyan szavazólapot ugyanis, ahol mindhárom jelölt – vagyis Grundtner András, Vitézy Dávid és Karácsony Gergely – neve mellett is ott van az X, érvényesnek számoltak el. Azt nem közölte, hogy ezt egyébként kihez számolták el. De egy olyan újlipótvárosi szavazókört is említett, ahol 100 feletti hiba volt, a Karácsony Gergelyre leadott voksokat ugyanis Vitézy Dávidnak számolták el. De volt fordítva is hasonló. Csak ilyen jellegű tévesztést legalább kétszáz helyen tapasztaltak már Budapest-szerte.