Vitézy Dávid: Újraszámlálás jön Budapesten

Vitézy Dávid: Újraszámlálás jön Budapesten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap este már nem fog kiderülni, ki lesz a következő főpolgármester, de azt hiszem ez egy óriási győzelem volt – így kezdte beszédét Vitézy Dávid, aki még mindig nem tudja a végeredményt. Hozzátette, hogy mivel 22 ezer érvénytelen szavazat van, nem számít arra, hogy bárki meggyőző fölénnyel nyerjen, így egészen biztosan újraszámlálás lesz. Megköszönte mindenkinek, hogy elment szavazni és külön megköszönte azoknak, akik a változásra voksoltak. Szerinte kiderült hogy van főpolgármester-váltó hangulat és nem elégedettek a budapestiek azzal a politikával, amit itt látni lehetett.

Azt is elmondta, hogy kereste Karácsony Gergelyt telefonon, de nem tudta elérni. – Óriási győzelemnek gondolom, hogy egyáltalán idáig eljutottunk – fogalmazott.

A főpolgármesteri posztért vívott csata a kezdetektől rendkívül szoros volt, sokáig Vitézy Dávid vezetett, 90 százalékos feldolgozottság fölött azonban átvette a vezetést Karácsony Gergely. A különbség azonban továbbra is néhány száz szavazat.