Volner János bejelentette: pártja nem indul el az idei országgyűlési választáson

Volner János bejelentette: pártja nem indul el az idei országgyűlési választáson

Volner János (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon – jelentette be közösségi oldalán Volner János, a Volner Párt vezetője. A politikust még 2018-ban zárták ki a Jobbik frakciójából, ami után egy ideig a Mi Hazánk Mozgalommal működött együtt, majd végül saját pártot alapított 2020 őszén.

Volner bejegyzésében arról írt, „aktivitásunknak és névválasztásunknak köszönhetően a pártot és annak politikai irányvonalát ismeri a magyar választók háromnegyede, a Volner Párt nevét pedig jelenleg többen ismerik, mint a hatalomra készülő balliberális tömbét”. Ám azzal folytatta, komoly nehézséget jelent nekik a párt építésében, hogy a párt frontvonalát alkotó értelmiségiek számára a 110 ezer követővel rendelkező Facebook-oldaluk jelenti a közszereplés egyetlen lehetőségét. – Támogatottságunk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot. Ebből kiindulva azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon – közölte.

Bár a politikus szerint vitán felül áll, hogy a párt további építéséhez nagyon jól jönne a választási kampányban megszerezhető több száz millió forintos állami támogatás, de miután jobbközép pozíciójuk miatt elsősorban jobboldali szavazókat tudnak megszólítani, „5 százalékot el nem érő választási szereplésünk a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné”. – A döntés számunkra nem lehetett kérdéses: a hazánkat választjuk a megszerezhető állami százmilliók helyett – állította Volner.

A politikus végezetül több más, a Jobbikot hozzá hasonlóan korábban otthagyó, majd pártot alapító politikust is arra kért, ne induljon el a választáson. – Varga-Damm Andrea, Toroczkai László, Bencsik János: arra kérlek benneteket, ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit – zárta posztját.