Völner Pál politikai ellenfelét is megpróbálta besározni a végrehajtók segítségével

Völner Pál politikai ellenfelét is megpróbálta besározni a végrehajtók segítségével

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője 2021. július 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Völner Pál 2021-ben egy Schadl Györgytől szerzett információval akarta lejáratni 2022-es országgyűlési választási ellenfelét, a jobbikos Nunkovics Tibort – tudta meg a 24.hu a nyomozati anyagokból. A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint azzal próbálta volna meg hiteltelenné tenni a kilakoltatások ellen kiálló jobbikos ellenfelét, hogy az regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe, amivel ingatlanárveréseken is részt vehet, így végső soron kilakoltatásokban is közreműködhet. 

– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?
– Nagyon. Ez aranyat érne.

Ez a beszélgetés zajlott le Völner és egy feltehetően a választási kampányát segítő munkatársa között 2021 októberében. A fideszes politikus ezt követően a végrehajtói kar elnökét hívta. Azt kérte tőle, nézzen utána, hogy a jobbikos politikus „helyben ügyködött-e valamit”. Schadl erre közölte, hogy Nunkovics csak regisztrált, de nem vásárolt, tehát nem vett részt ingatlanárverésen. Völner arról is érdeklődött nála, hogy a végrehajtók központi rendszerében hogyan lehet megnézni, ha valaki „aktív volt”. Az államtitkár ezután megköszönte Schadl segítségét, mire a kormánytól elvileg független köztestület vezetője csak annyit mondott: Ne viccelj, ez természetes – írja a 24.hu. 

Az ügy végül nem került elő a kampányban, az idézett telefonbeszélgetések után nem sokkal Schadl Györgyöt letartóztatták, és hamarosan Völner Pált is meggyanúsították, akit a Fidesz így már nem indított a 2022-es választáson. Nunkovics Tibor, a Jobbik politikusa a 24.hu-nak elmondta, számára az teszi szürreálissá az ügyet, hogy nem licitálás miatt regisztrált a végrehajtási rendszerbe, mivel ilyen tervei soha nem voltak, hanem azért, mert a Nemzeti Földügyi Központ ellen jogerősen megnyert per kapcsán szeretett volna adatokat kapni. Elmondta, a kampányban és az azt megelőző hónapokban sok pletyka jutott el hozzá arról, hogy keresik a gyenge pontját a Fidesznél, ugyanakkor a most előkerült ügyről korábban nem hallott. Úgy fogalmazott: Bicskanyitogató, ahogyan ez a két ember a beosztásával visszaélve próbált valakit besározni.