Völner-Schadl-ügy: megkérdezték a végrehajtói kart, hány fegyelmi eljárást indítottak

Völner-Schadl-ügy: megkérdezték a végrehajtói kart, hány fegyelmi eljárást indítottak

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze egyetlen ember ellen indított fegyelmi eljárást saját hatáskörben a Végrehajtói Kar, holott a jelenleg zajló bírósági eljáráson már hatan vallották magukat bűnösnek a Schadl-Völner ügyben – derült ki Jámbor András, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének közérdekű adatigényléséből. A politikus az rtl.hu-val osztotta meg beadványát és az arra kapott válaszokat.

A Végrehajtói Kar azt állította, a büntetőügy vádiratát, illetve a nyomozati iratokat nem ismeri, így annak kapcsán semmilyen érdemi információval nem rendelkezik. – A fentiekben foglaltak mellett a Karnak egy tag kapcsán van tudomása fegyelmi eljárás megindításáról, mely fegyelmi eljárás a büntetőeljárás jogerős befejezéséig felfüggesztésre került – írták.

Jámbor András vonatkozó Facebook-posztjában arról írt: hogy ki lehet az az egyetlen ember, akiről még a Végrehajtói Kar is úgy ítélte meg, hogy ki kellene vizsgálni a tevékenységét, nem derült ki a válaszukból. Ahogy az se, hogy az eljárás mikor indult. – Náluk, tudjuk, semmi sem sürgős. Az elnökük is már több mint egy éve ül börtönben, mégsem gondoltak még tisztújításra… – tette hozzá.