Vona Gábor Magyar Péternek: Nem egymást kell legyőzni, hanem az ország problémáit!

Vona Gábor Magyar Péternek: Nem egymást kell legyőzni, hanem az ország problémáit!

Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt levélben kérte ismételten Vona Gábor, a Második Reformkor (2RK) elnöke Magyar Pétert arra, hogy álljanak ki egy vitára, miután a Tisza Párt alelnöke a felkérést még márciusban elfogadta. – Utána viszont kimenekültél az ígéretedből, mondván nincs időd, mert te az országot járod. Jól teszed. Mindenkinek ezt kellene csinálnia, aki politizál. Én is járom az országot, most is, és már nem először, lényegében húsz éve szinte folyamatosan. Ez nem érdem vagy hivatkozási alap szerintem egy politikusnak, hanem a kötelessége – vélte hozzátéve, hogy ez csak kifogás volt Magyar részéről.

Vona szerint a valóság az, hogy Magyar úgy érezte, „a hirtelen jött népszerűség, amely sokkal nagyobb, mint a Második Reformkoré, elegendő indok, hogy ne tartsd a szavad. Nem akarsz kockáztatni, mert ebben az országban egy kisebb párt vezetőjével nem szokás vitázni. A pillanat uralása és a szavazatmaximalizálás szempontjából teljesen logikus, ha így látod”. – De! Ha így van, akkor te miért is várod el, hogy Deutsch Tamás vagy Orbán Viktor vitázzon veled? – tette fel a kérdést. Szerinte mindketten le akarják váltani őket, de a Második Reformkor elnöke szerint „nem csak Orbán Viktort, hanem azt a mentalitást is magunk mögött kell hagyni, amire ez az egész rendszer épül”. – Hidd el, a politika hullámvasút! A tetején kell a leginkább szerénynek maradni, és tudni, hogy nem tart örökké. Aki ma népszerű, holnap már nem biztos, és fordítva – tette hozzá. Hangsúlyozta azt is, „nem egymást kell legyőzni, hanem az ország problémáit! De mire lenne szükség ehhez? Igen: vitára, vitára és vitára”. 

Vona a vita feltételei kapcsán azt mondta, neki mindegy a nap és a helyszín, ahogy a moderátor személye is. – A kampány további részéhez sok erőt és higgadtságot kívánok! – zárta sorait.

Kommentcsata indult

Vona Facebookon közzétett nyílt levelére reagált Magyar Péter is kommentben. – Kedves Gábor, mi naponta 6-7 települést látogatunk meg a hét 6 napján április óta és ezt fogjuk folytatni június 9-ig. Ha te is ezt tennéd, akkor nem szerepelnél minden 2. nap az ATV-ben „politikai elemzőként” (én már másfél hónapja nem jártam ott). Mi az emberekkel való személyes találkozásban hiszünk. A tanácsokat és a jókívánságot köszönöm. Lépésről lépésre… Ui.: olyan érdekes azt látni, hogy Schiffer András Gyurcsány és a te bejegyzéseidet egyszerre lájkolja”.

Erre reagált Vona, aki azt írta, megérti, hogy Magyar elfoglalt, ő maga is az. – De ettől még legyünk őszinték, nem akarod ezt a vitát. Viszont van egy mentő ötletem, hogy betarthasd az ígéreted. Május 30-án este úgyis ott leszel a Várkert Bazár előtt, odamegyek én is, és tartsuk meg ott a vitát a kisteherautó platóján élőben. Odabenn majd megy a közszolgálati vita, kint meg a miénk. Aztán mindenki eldönti, melyik érdekli jobban. Ui.: Megtisztelő, hogy van időd nézni a lájkolóim. Ezek szerint mégsem vagy annyira elfoglalt – tette hozzá.

Utóbbi felvetésre is reagált a Tisza Párt alelnöke. – Ezek szerint nem mész be a vitára? Ezt eddig csak a Kutyapárttól hallottam. Én jelenleg még küzdök azért, hogy az valódi vita legyen. Könnyebb lett volna persze, ha minden valódi ellenzéki párt így tenne, de nem látom a tolongást. Üdv, Polgárdiból Pusztaszabolcsra tartva – írta. Vona erre is válaszolt jelezve, ő nem megy be a vitára. – A 2RK-t Pekárné Farkas Emese képviseli, hiszen ő az EP-képviselőjelöltünk. Viszont így tényleg ráérek a veled való vitára. Szerintem izgalmas és előremutató lenne. Gondold át, a számomat tudod. Jó utat, sikeres kampányt! – zárta gondolatait.