Vörös és zöld programot mutatott be Szanyi pártja

Vörös és zöld programot mutatott be Szanyi pártja

Szanyi Tibor (Fotó: Magyar Hang/Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Javában készül a 2022-es választásra Szanyi Tibor frissen megalapított pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM). Olyannyira, hogy a politikai javaslatok korábbi vázolása után most csütörtökön nyolcvankét pontos programot tettek közzé, amelyet állításuk szerint társadalmi vitára bocsátanak.

Az MSZP-ből kivált politikus pártja közleményben tudatta, hogy programja hangsúlyosan vörös és zöld. Szanyitól az előbbit szokhattuk meg, politikai pályája során számtalanszor egyértelművé tette, hogy ő az MSZP fő irányvonalához képest is balra helyezkedik el. Az EP-képviselői munkája során viszont zöld ügyekben is elkezdett nyilatkozni, hasonló témákat vitt politikusként.

A programban ilyesmik szerepelnek: „a gazdaságban a szövetkezeteknek adott pozitív diszkrimináció, az oktatáshoz kapcsolódóan az önkéntes közösségi szolgálat bevezetése, a demokrácia erősítése végett a választási korhatár 16 évre való leszállítása, az ökocídium (hazai) elkerülése végett új kompetenciákkal felruházott új államszervezet felállítása, az egészségügyben a korlátlan társadalombiztosítás bevezetése, avagy általában is az európai kapcsolatok progresszív újragondolása, és megannyi más.”

A párt közleményében természetesen tudatta azt is, hogy keresi a kapcsolódási pontokat a majdani ellenzéki előválasztáshoz.

A közleményt egyébként Huszti Andrea elnök írta alá, a szövegben pedig sehol nem tettek utalást Szanyi Tibor személyére.