Figyelmeztetést adtak ki: jönnek a zivatarok

Figyelmeztetést adtak ki: jönnek a zivatarok

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egész országra első fokozatú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt. A négy északnyugati megye kivételével szintén első fokú figyelmeztetés él sűrű köd miatt.

Mint napi előrejzésükben írták, a hajnalban képződött köd fokozatosan feloszlik, javulnak a látási viszonyok, eközben nyugat felől tovább növekszik a felhőzet. Alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal kedden.

A délelőtti óráktól nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely kelet felé helyeződik át. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar a nap folyamán. A nyugatias szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet. Késő este 8 és 14 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Címkék: időjárás