A természetes emulgeálószerek szerepe a natúrkozmetikumokban (x)

A természetes emulgeálószerek szerepe a natúrkozmetikumokban (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az olaj és a víz köztudottan nem keveredik egymással, de mivel a legtöbb krém tartalmazza mindkét összetevőt, szükség van egy olyan anyagra, amely segít elegyíteni ezeket egyenletesen és stabilan. Ez azt jelenti, hogy később sem fognak egymástól szétválni, hanem egy emulziót alkotnak.

A kozmetikai ipar tehát előszeretettel használ különféle emulgeálószereket, hiszen termékeik megkívánják ezek jelenlétét az összetevőik között. Amennyiben mi is készítünk saját kezűleg natúrkozmetikumokat és a természetesség, illetve a minőség hívei vagyunk, válasszunk természetes emulgeátorokat a Soapcentertől.

A boltban kapható kozmetikai szerek

A drogériák és a különböző áruházak polcain rengeteg kozmetikai árucikket találunk, az olcsóbb, silányabb minőségűtől egészen a drágább, színvonalasabb termékekig. A csomagoláson az apró betűs részen elolvashtajuk, hogy milyen alapanyagokból állították össze a gyártók ezeket.

Hogy melyik mit jelent és milyen hatással van az egészségünkre, az már egy külön nyomozati szakaszt igényelne. Ennél akár időben is kedvezőbb lehet, ha mi saját magunk állítjuk elő a családnak a kozmetikai szereket. Szappant, tusfürdőt, sampont, balzsamot, különféle krémeket, bármit el tudunk készíteni otthon, amire csak szükségünk van.

Környezet- és egészségtudatosság a bőrápolásban

Aki egy élhetőbb környezetet szeretne teremteni magának és szeretteinek, gyermekeinek, családjának, gondot fordít rá, hogy természetes alapanyagokból készült termékeket használjanak. Közös családi vagy baráti programnak sem rossz ötlet egy-egy csodás natúrkozmetikum, esetleg tisztítószer elkészítése. A hozzávalókat megtalálhatjátok a Soapcenter széles kínálatában.

Környezetünk megóvása ma már mindannyiunk közös feladata globális szinten, hiszen a tét a jövőnk. A természetes összetevők hozzájárulnak emellett egészségünk megőrzéséhez is, de a hagyományaink újbóli felfedezése is izgalmas feladat lehet mindenki számára a kozmetikumok készítése során.

Természetes emulgeátor vegánoknak is

A Durosoft PG4-O egy állatkísérlet-mentes, természetes összetevőjű, vegán emulgeálószer, amely a COSMOS által is elfogadott termék. Természetes napraforgómag-olajból származik, hideg és meleg eljáráshoz egyaránt felhasználható. A hőmérsékletre érzékeny összetevőkre nem gyakorol semmilyen káros hatást. Nem tartalmaz tartósítószert és semmiféle káros anyagot sem. Bőrpuhító hatású, így minden olyan krémbe alkalmas, amelynek gazdag a textúrája, zsíros, magas olajtartalmú. Babaápolási termékek, fényvédő krémek, hidratáló krémek, masszázsolajok, olajos lemosók, zsírosabb testápolók kitűnő összetevője 5-15%-ban.

A legkorszerűbb és leghatékonyabb természetes anyagokkal készíthetünk bőr-, haj- és testápoló szereket, babaápolási termékeket, tisztítószereket, mosószereket. Mindeközben értékesen töltjük el szabadidőnket, és még az egészségünket is fenntartjuk.