Ha nyári szabadság, akkor irány repülővel külföldre – a legjobb jegyárakat kihasználva! (x)

Ha nyári szabadság, akkor irány repülővel külföldre – a legjobb jegyárakat kihasználva! (x)

Young woman tourist in hat enjoying sunset view on the beautiful landscape with Dordogne river in France

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utazás egyszerre kaland, felfedezés, kikapcsolódás. Na meg stressz, ha esetleg túl későn állnak össze a részletek. Megéri időben megtervezni a menetrendet, így a feszültség messzire száműzhető. Íme, két olyan úti cél, amik nem véletlenül a legnépszerűbbek az utazók körében!

Párizs még a nem szerelmeseknek is a szerelem városa!

Párizs, Franciaország fővárosa, az egyik legnépszerűbb úti cél a világon. Nem véletlenül hívják a szerelem városának, hiszen a romantikus hangulat minden utcasarkon érezhető. Az Eiffel-torony, a Louvre, a Notre-Dame és a Montmartre csak néhány azok közül a látnivalók közül, amelyek miatt érdemes ellátogatni ide, és a Budapest–Párizs repülőjegyet az eSky közbenjárásával kedvező feltételekkel beszerezni. De nézzük kicsit részletgazdagabban!

A világ egyik legismertebb építménye, az Eiffel-torony kihagyhatatlan látványosság. A torony tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a városra, és este a fényjáték különleges élményt nyújt. A Louvre a világ legnagyobb múzeuma, ahol több mint 35 ezer műalkotás található. Az ikonikus Mona Lisa festmény mellett itt őrzik a Milói Vénuszt és számos más híres műalkotást.

A Notre-Dame székesegyház a gótikus építészet remekműve. A templom tornyaiból csodás panoráma nyílik Párizsra. Bár a tűzvész óta a helyreállítás folyamatban van, a látogatás továbbra is lehetséges. A tragédia, ami az építményt érte, a világot megrázta, ugyanakkor az újjászületése a remény jelképévé vált.

A Montmartre negyed művészi légköre páratlan, utánozhatatlan élmény. A Sacré-Coeur-bazilika lélegzetelállító kilátást kínál: a környék macskaköves utcáin sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy festményben járnánk. Az online túrafoglalások segíthetnek abban, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki látogatásunkból. Az ugyanis általában igaz, hogy míg online pár kattintással megoldható a jegyszerzés, addig személyesen nem egyszer hosszú órák kérdése. Ha nem vagyunk időmilliomosok, akkor ez egy olyan luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak.

A Földközi-tenger gyöngyszeme is megismerésre méltó

Málta, a Földközi-tenger közepén található szigetország gazdag történelmével és lenyűgöző természeti szépségeivel vonzza a látogatókat. A sziget bájos városai, kristálytiszta vizei és gazdag kulturális öröksége felejthetetlen élményt kínálnak, ami miatt a Budapest–Málta repülőjegy megvásárlása az eSky-n, a szállásfoglalással együtt több, mint jó ötlet.

Valletta, azaz Málta fővárosa a világörökség része. Az óváros szűk utcái, barokk épületei és a Szent János-társkatedrális gazdag belső díszítése lenyűgözőek. A város felfedezéséhez érdemes megéri utánaérdeklődni az online jegyfoglalásoknak, mert az idő itt is értékes kincs, szóval jó ötlet megfelelően sáfárkodni vele.

Mdina, az egykori főváros, egy középkori erődváros, amelyet gyakran neveznek a Csendes Városnak. A városfalak mögött sétálva úgy érezhetjük, mintha visszarepültünk volna az időben. Nagyon sokan látogatják, mégis egyfajta áhítat lengi körbe. Az atmoszféra nehezen leírható, tényleg ildomos megtapasztalni.

A Kék Lagúna, a Comino sziget mellett található, az egyik legszebb hely Máltán. A kristálytiszta, türkizkék víz ideális fürdőzésre és búvárkodásra. A hajókirándulásokra a jegyeket előre megvásárolhatjuk online, így nem kell attól tartanunk, hogy az orrunk előtt megy végbe a kihajózás.

A Hagar Qim és a Mnajdra a két megalitikus templomkomplexum a világ legrégebbi szabadon álló építményei közé tartozik. A történelem és az archeológia szerelmesei számára kihagyhatatlan látnivalók. Bár az útinaplók tanúsága szerint nem kell régészhajlamúnak lenni ahhoz, hogy a környezet hangulata átélhetővé váljon.