Hogyan válassz telefontokot sportoláshoz? (x)

Hogyan válassz telefontokot sportoláshoz? (x)

A mai okostelefonok már szinte mindent tudnak, így számos, korábban egyéb eszközöket igénylő tevékenységhez, például zenehallgatáshoz, fényképezéshez nem lesz már szükségünk másra, egyetlen készülék megoldja.

A testmozgás minden fajtája egészséges, de a szabadban végzett mozgásformák különösen, főként az irodai munkát végzők számára. Sportoláshoz is sokan használják a telefonjukat, teljesítményt mérnek, zenét hallgatnak közben.

A kültéri sportok és a telefontok esete

A HelloCase tetszetős, kiváló minőségű iPhone telefontokokat kínál, akár hétköznapokra, akár sporttevékenységhez keresel védelmet telefonodhoz.

A szabadban végzett mozgás nemcsak fizikailag tesz jót, hanem a természet közelsége révén lelkileg is. A legegyszerűbb, mindenki számára mindenhol elérhető kültéri sport a futás, amely egy jó cipőn kívül nem igényel mást. Persze a rákészülés és a felkészülés legalább olyan lényeges. Személyi edző helyett ma már okosóra, valamint rengetegféle mobilapplikáció érhető el, amelynek segítségével lépésről lépésre tudod fejleszteni magad. Ehhez persze az kell, hogy a mobilodat magaddal tudd vinni.

Telefontokok futáshoz, kerékpározáshoz

Futás közben zenét is hallgathatsz, kedvenceiddel ritmust adhatsz a mozgásodnak, erősítheted magadban az elhatározást, hogy lefusd még a hátralévő kilométereket. Kézben nem kényelmes magaddal vinni a telefonodat, de egy jó sporttok segíthet.

Mozgás közben még nagyobb az esélye annak, hogy a telefonod véletlenül leesik és megsérül, esetleg esőben beázik, így egy ütésálló tokra nagy valószínűséggel szükséged lesz. De érdemes lehet arra is gondolnod a tok kapcsán, hogy olyat keress, amit fixálni tudsz magadon, a kerékpárodon, így nem zavar majd mozgás közben.

A kerékpáros tokok a kormányra erősíthetők, dőlésszögük a kényelem érdekében állítható.

A nívós sporttokok könnyűek, légáteresztők, jól rögzíthetők karra vagy lábra. Az átlátszó, kapacitív előlapnak köszönhetően sportolás közben is tudod használni a telefon alapvető funkcióit, például hívást fogadni, playlistet állítani.

A kijelző védelme is fontos

Az okostelefonok felhasználók szempontjából egyik legfőbb értéke a nagy méretű kijelző, amely ezáltal az egyik legsérülékenyebb része a készülékeknek.

Nagymértékben rontja a felhasználói élményt a kijelző karcolódása, repedése. Ennek megelőzésére érdemes a gyári védelmen túl is biztosítani a képernyőt az esetleges sérülések ellen jó minőségű, tartós, edzettüveg-fóliával.

Milyen szempontok szerint vásárolj sporttokot?

Először is mindenképp ellenőrizd, hogy a kinézett sporttok méretre megfelelő-e a telefonodhoz, kényelmesen belefér-e. Fontos szempont, hogy a forgalmazó cég elérhető, megbízható legyen egy esetleges reklamáció esetén.

Azt is nézd meg, hogy a karpánt megfelelő lesz-e a karodra. A legtöbb sporttok univerzális karpánttal rendelkezik.

Amennyiben megtaláltad az optimális sporttokot, már semmi sem állíthat meg, hogy kedvenc szabadtéri sportodnak hódolj a telefonod társaságában.