Így lehet igazán élvezetes az utazás négylábú barátainkkal (x)

Így lehet igazán élvezetes az utazás négylábú barátainkkal (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon sokan nem szívesen hagyják otthon a nyaralás alatt a kiskedvenceket, hanem inkább úgy szervezik meg az utazást, hogy a négylábú is az élmény részese lehessen. Ha mi is ezt a megoldást preferáljuk, akkor nem árt megfogadni néhány tanácsot, hogy a jó értelemben véve legyen emlékezetes az utazás.

Akár kiskedvenccel, akár nélküle utazunk, az utasbiztosítás megkötéséről nem szabad elfeledkezni. Váratlan események bármikor történhetnek, ezek pedig tönkretehetik a teljes nyaralást, ha nem vagyunk felkészültek.

Egy hirtelen jött lerobbanás az autópálya közepén vagy egy orvosi kezelés komoly költségeket eredményezhet, így komoly összegekbe fájhat ezek saját zsebből való finanszírozása.

Négylábú az autóban

Utazás alatt a kutya vagy macska nem járkálhat szabadon az autóban, mivel ez a vezetésre nézve is veszélyes volna, illetve az állat is megsérülhet, ezért egy szállítóboxra mindenképp szükségünk lesz, melyet az állat méreteit figyelembe véve kell megválasztanunk. Ha balesetet szenvednénk és ütköznénk, abban az esetben is a szállítóboxban van a legnagyobb biztonságban az állat.

A kutyának vagy a macskának hátul kell utaznia, elöl semmiképp nincs jó helyen, még szállítóboxban sem, hiszen ütközés esetén az első légzsákok kinyílnak, mely komoly sérüléseket okozhat. Jobb, ha az emberek utaznak elől, az állatok pedig hátul.

Az utazás során már csak kiskedvencünk miatt is célszerű több pihenőt beiktatni. Ekkor a kutyát vagy macskát is ki kell vennünk a meleg autóból, hogy ő is friss levegőhöz jusson. A legjobb, ha ekkor egy pár percet sétálhat a négylábú, hogy átmozgassa végtagjait és elvégezhesse a dolgát. Semmiképp ne hagyjuk az autóban, ugyanis a tűző napon nagyon könnyen felmelegedhet az autó és akár 50-60 Celsius fok is lehet odabent. Ez rövid időre is végzetes lehet.

Négylábú a repülőgépen

A légitársaságok általában lehetőséget adnak, hogy kiskedvencünk is velünk utazzon a gépen. Ettől függetlenül nem minden fajta esetében érdemes ezt az utazási módot választani, mivel a rövid orrú kutyáknál és macskáknál légzési nehézségek léphetnek fel. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor érdemes az állatorvossal is egyeztetni.

Előzetes tájékozódás és kutyabarát szálláshelyek

A horvát tengerpart nagyon népszerű úticél közelségéből adódóan. Számos kutyabarát strand és szállás is található az országban, így bőven van lehetőségünk négylábú kedvencünkkel élvezni a tengerpartot.

Az előzetes tájékozódást viszont nem lehet megúszni, főleg, ha nem akarunk számos kellemetlen pillanatot szerezni. Jobb előre utána nézni, hogy mik a szabályok az egyes szálláshelyeken az állatokkal kapcsolatban, illetve milyen lehetőségeink vannak a négylábúval a programok, éttermek terén. Nemcsak külföldön, hanem hazánkban is válogathatunk kutyás szállások, illetve programok közül.