Mi mindenre képesek manapság az elöltöltős mosógépek? (x)

Mi mindenre képesek manapság az elöltöltős mosógépek? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mosógépek piacán számos változás történt az elmúlt években, különös tekintettel igaz ez az elöltöltős mosógépekre. A technológia fejlődésével új funkciók váltak elérhetővé. Cikkünkben bemutatunk ezek közül néhányat!

Ma már nem gond, ha valami kimarad

Milyen bosszantó, ha az egyik zokni párja kimarad a mosásból! Sokszor erre percekkel a program elindítását követően eszmélünk rá. A Samsung Add Wash funkciójának hála menet közben is hozzá lehet adni bármilyen ruhát a mosáshoz. Ilyenkor mosószer és öblítő pótlására is lehetőség nyílik.

Egyre több gépet vérteznek fel gőzfukcióval

Egyre több mosógépnek van gőzfunkciója is. Ilyenkor a készülék a dob alsó részéből gőzt enged fel, amely minden ruhadarabot átjár. A kórokozók, allergének közel 100 százaléka elpusztul, de a piszok beszáradása és lerakódása is megelőzhető ezzel a módszerrel.

A Whirpool gépei közül van, amelyik Steam Refresh programmal is rendelkezik. Ezzel mindössze húsz perc alatt fel lehet frissíteni az egyszer hordott ruhákat mosási ciklus használata nélkül.

Ez a program nagyszerű választás abban az esetben, ha ugyan nem lett piszkos az általunk viselt póló vagy pulóver, de mégis bevett valamilyen kellemetlen szagot. Felesleges pazarlás volna ilyenkor bedobni más koszos ruhák közé, elegendő ilyenkor a gőzáram előnyeit kihasználva elérni, hogy eltűnjenek az adott ruhadarabból a kellemetlen szagok, valamint egyúttal a gyűrődések is.

Nagyobb hatékonyság alacsonyabb hőfokon

A Bosch gépein elérhető Hygiene Plus technológiával már 40 fokon is eltávolítható a baktériumok 99,9 százaléka. Így sok ruhadarab esetén nincs is szükség arra, hogy 60 fokon mossuk ki őket, hiszen alacsonyabb hőmérsékleten is rendkívül hatékonyak ezek az eszközök.

További jó hír ezen gépek kapcsán, hogy akár 65 százalékkal rövidebb időtartamon belül teljesen ki tudják mosni a ruhákat. Nagyon hatékony a mai modern készülékeknek a gyorsmosás funkciója is, így 15, illetve 30 perc alatt is remek eredményeket kaphatunk átlagos szennyezettségű ruhadarabok esetében.

Fókuszban a gyermekek

Egyes gyártók kiemelt fontosságot fordítanak a kisgyermekkel rendelkezőkre. Ennek szellemében folyamatosan nő azon készülékek száma, amelyek babaruha programmal is rendelkeznek. Ennek a funkciónak a lényege, hogy magas hőfokon, de kíméletesen lehet kimosni a gyerkőcök ruháit még akkor is, ha alaposan összemaszatolják magukat.

Ha már a legkisebbekről van szó, a háztartási balesetek és a különféle zűrök megelőzésére is egyre több gyártónál gondolnak. Éppen ezért számos készülék rendelkezik gyerekzár funkcióval. Így ha a csemeték elkezdik nyomkodni a világító gombokat, akkor sem történik semmi probléma.

Költséghatékonyabb mosási opciók mint valaha

Az Electrolux gépein elérhető SensiCare rendszernek köszönhetően a mosógépbe töltött ruhák mennyisége alapján az eszköz kiszámítja az optimális mosási időt. Ehhez párosítja a legjobb energia-, valamint vízfelhasználást is, így sokkal kevesebb pénzből érhetjük el, hogy tiszták legyenek a ruháink.