Pilates órára készülsz, de tanácstalan vagy, hogy mit viselj? (x)

Pilates órára készülsz, de tanácstalan vagy, hogy mit viselj? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindegy, hogy a gépes vagy a talajon végzett pilates edzések híve vagy, az egyik kulcsfontosságú tényező a kényelem. A megfelelő pilates ruházat segít abban, hogy jól érezd magad és zavartalanul mozoghass. Most bemutatjuk, hogyan válaszd ki a leginkább megfelelő darabokat!

Milyen anyagból készüljön a pilates öltözék?

Az intenzív sportokhoz általában technikai anyagokból készült ruházatot ajánlanak, amelyek bírják a terhelést és szabályozzák a hőt. Azonban a TMS pilates gépeken végzett edzések esetében nincs szükség túlzottan extrém ruházatra. Nem izzadsz a szabadban hosszú órákon át, tehát nem kell nagy igénybevételt bíró ruhákat viselned.

A pilates ruha anyagánál a lényeg a kényelem és a légáteresztő képesség. Az elsődleges szempont, hogy ne súrlódjon vagy akadjon bele a ruha a gépekbe a végzett gyakorlatok során. A pamutalapú, jól szellőző anyagok tökéletes választásnak bizonyulnak. Az elasztikus anyagok ugyanakkor segítik a mozgást, és a testhezálló ruhák megkönnyítik a gyakorlatok helyes végrehajtását.

Kerüld a bő, laza szabású ruhákat!

Számos embernek komfortosabb egy laza, bő pólóban és melegítőnadrágban végezni a testmozgást. Azonban a pilates órákon érdemes testhez simuló, tapadós pólót és leggings szabású nadrágot választani. Ennek két alapvető oka van. Először is, a pilates oktató jobban nyomon követheti izmaid mozgását a gyakorlatok során, amely segít neki értékelni a gyakorlatok helyes végrehajtását. Másodsorban, a reformernek nevezett eszközbe könnyen akadhatnak be túl bő pólók. A rövidnadrágot is érdemes otthon hagyni, hiszen számos olyan gyakorlat akad, amelyben a lábak a levegőbe lendülnek – éppen ezért a leggings a praktikusabb választás, hacsak nem szándékozol plusz mutatványokkal előrukkolni.

Mire érdemes figyelni?

Mikor kiválasztasz egy sportruhát, természetesen fontos a szabás, az anyagminőség és a kényelem. De ne feledkezz meg az önbizalomról sem. Azt válaszd, amiben igazán magabiztosnak és stílusosnak érzed magad. A kényelmes viselet pozitívan befolyásolja a motivációdat az edzés során.

Mindezek mellett fontos az egyéni ízlés is. Legyen az egy pasztellszínű trikó és rugalmas nadrág vagy egy feltűnő, élénk szett izgalmas formákkal. A lényeg, hogy szabadon válaszd meg a stílusodat, hogy maximálisan élvezhesd a pilates órákat!

A tökéletes felső és nadrág

A pilates órákra ideálisak a légáteresztő, pamut trikók vagy pólók. A testhezálló nadrágok pedig segítenek az optimális mozgásban. A cipő helyett zokniban végzett gyakorlás az ideális, mivel így könnyebben és természetesebben mozoghatsz a gépen vagy a talajon. Ne feledkezzünk meg a frizuráról sem! Ha hosszú hajad van, célszerű a konty, fonat vagy lófarok, hogy ne zavarjanak a tincsek.

Ha már megvan a megfelelő pilates ruházat, már csak a TSM Pilates stúdiók egyike felé kell venned az irányt! De ha otthoni edzéseket tervezel, akkor a weboldalon megvásárolhatod a szükséges eszközöket, gépeket. Így teljes felkészültséggel vetheted bele magad a gyakorlatokba!