Az LMP sem támogatja már a karlendítős ózdi jobbikost

Az LMP sem támogatja már a karlendítős ózdi jobbikost

Fotó: Facebook/Farkas P. Barnabás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP sem támogatja a jövőben a jobbikos Farkas Péter Barnabást az ózdi előválasztáson – a párt országos elnökségének döntését szombaton délelőtt közölték.

Amint arról beszámoltunk, szerdán előkerült egy régi fotó Farkas Péter Barnabásról, amelyen egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén látható előrenyújtott karral. Az erősen a náci karlendítésre hajazó mozdulat kapcsán a politikus azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre.

Farkas Péter Barnabás mögül azóta már kiállt a Momentum és Karácsony Gergely is. A miniszterelnök-jelölt szerint ugyanis a karlendítésgyanúba keveredett jobbikos ózdi alpolgármester nem lehet jelölt az ellenzéki előválasztáson.

Az LMP most azt írta, hogy eltökélt céljuk a kormányváltás, Magyarország újjáépítése a többi ellenzéki párttal közösen és a korábbi kormányzások meghaladása. Azonban az előválasztás már zajlik, így nincs már mód a listáról való törlésre. A párt ezért abban bízik, hogy a választók bölcs döntéseket hoznak és az egyéni választókerületben a legesélyesebb, a Fidesz legyőzésére a legalkalmasabb, legelhivatottabb jelölteket fogják megválasztani az előválasztás szeptember 28-áig tartó első fordulójának során.