Dobrev: Vidékről kaptunk jelzést, hogy fideszesek Márki-Zayra szavaznak

Dobrev: Vidékről kaptunk jelzést, hogy fideszesek Márki-Zayra szavaznak

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különösen vidéki kisvárosokból kapnak olyan telefonhívásokat a Demokratikus Koalíció központjában, hogy fideszesek sorokban állnak és Márki-Zay Péterre szavaznak – ezzel indokolta Dobrev Klára az ATV-ben, hogy arról beszélnek, a Fidesz ellenfelének mozgósít.

Lapunk is beszámolt róla hogy SMS-ben és email-ben is azt állította a Demokratikus Koalíció: „az utóbbi napokban sajnos több jelzés is érkezett az ország legkülönbözőbb pontjairól arról, hogy a Fidesz szavazókat mozgósíthat Márki-Zay Péterre”. Emiatt is kérik, hogy az emberek menjenek és voksoljanak Dobrev Klárára.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy a központjukba érkeznek telefonhívások főként vidéki kisvárosokból. Olyan helyekről, ahol pontosan lehet tudni helyben, hogy ki a fideszes. Márpedig fideszesek is mennek az előválasztási sátrakhoz – legalábbis nekik ezt mondták – és Márki-Zay Péterre húzzák be az ikszet.

Korábban Márki-Zay Péter ennek éppen ellenkezőjét állította arra hivatkozva, hogy a Fidesz számára Dobrev Klára lenne az ideális miniszterelnök-jelölt, hiszen rá sokan a férje és múltja miatt nem szavaznának. Érdekes módon a kormányközeli sajtó a napokban egészen jókat ír a DK-s politikusról.

Dobrev Klára szerint ugyanakkor a Fidesz számára az a legjobb jelölt, aki „szétveri az összefogást, nem tiszteli a saját partnereit, belerúg a politikusaiba”. Márki-Zay Pétert emellett Donald Trumphoz hasonlította, mert – mint mondta – minden nap van egy hamis állítása. Itt hozta példaként, hogy ellenfele szerint nem adtak le 82 ezer aláírást az előválasztási kampányban, illetve a DK politikusai nem szavazták meg az Európai Parlamentben a kibocsátás-csökkentést. Dobrev Klára szerint egyikben sem mondott igazat.

Címkék: Dobrev Klára