Jakab Péter a Momentumnak: Nem szeretem, amikor a szövetségeseink felszólítanak arra, mit tegyünk

Jakab Péter a Momentumnak: Nem szeretem, amikor a szövetségeseink felszólítanak arra, mit tegyünk

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tetszett Jakab Péternek, hogy a momentumos Orosz Anna szerinte el kellene döntenie, hogy ki mögé áll az előválasztás második fordulójában. Oda is szólt szövetségeseinek.

Csütörtökön délután jelentette be a Momentum, hogy az ellenzéki előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogatják. A sajtótájékoztatón Orosz Anna egyúttal üzent a Jobbiknak is és azt mondta, hogy Jakab Péteréknek is el kellene dönteniük, hogy ki mögé állnak be.

Jakab Péter azt jelezte egyből, hogy tiszteletben tartja a párt döntését. – Azt viszont nem szeretem, amikor a szövetségeseink sajtótájékoztatókon felszólítanak arra, hogy mi, jobbikosok mit tegyünk és mit ne – írta.

Egyúttal megismételte, hogy „vigyázva valamennyi jelölt szavazótáborára”, a Jobbik azt a jelöltet fogja támogatni, aki megnyeri az előválasztást. – Nem pozícióért, nem ilyen-olyan titulusért, hanem azért, mert tiszteljük a választói akaratot – írta. Azt is hozzátette, hogy a választók fognak dönteni, mégpedig annak alapján, hogy kit tartanak alkalmasnak, felkészültnek, alázatosnak. – És nem aszerint, hogy pártvezetők mit mondanak nekik. Az olyan fideszes. Azt meg nem szeretjük... – zárta bejegyzését.

 

Címkék: Momentum, Jakab Péter