Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csabával szemben – reagált az MSZP-s politikus

Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csabával szemben – reagált az MSZP-s politikus

Tóth Csaba (Képernyőfelvétel: Tóth Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zuglóban jó néhány kritikát kaptam azért, amiért az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét, Tóth Csabát támogatom, noha Hadházy Ákos szerint Tóth Csaba korrupt. Számtalanszor elmondtam, sejtetésre nem adok. Most azonban Hadházy Ákos levélben keresett meg engem és Karácsony Gergelyt, melyben arról ír, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait. Vallom, hogy a bűnnek nincs színe, csak elkövetője. A korrupciót sehol nem tűrhetjük meg, ezért az igazság kiderítése érdekében ma etikai vizsgálatot kezdeményeztem Tóth Csaba ellen – jelentette be Jakab Péter, a Jobbik elnöke és előválasztási miniszterelnök-jelöltje vasárnap reggel.

Mint Facebook-bejegyzésében írta, arra kéri az előválasztás tisztasága felett őrködő Országos Előválasztási Bizottságot, vizsgálja ki Hadházy Ákos bizonyítékai alapján, részt vehet-e Tóth Csaba a továbbiakban az előválasztáson vagy sem. „Nekem ugyanis nem elég a kormányváltás. Rendszerváltásra van szükség” – tette hozzá.

Jakab Péter alighanem arra az ügyre utalhat, amit Hadházy Ákos vasárnap reggel a Facebook-oldalán is megírt. Állítása szerint hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült Zugló országgyűlési képviselőjének eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából. Mint írta, Tóth cégének jelenleg az ingatlanokra vételi joga és a 111 milliós jelzálogjoga van és a képviselő cégének csak egy levelet kell írni ahhoz, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is.

Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni – így reagált Tóth Csaba közleményben a hírekre.

Zuglóban van az egyik legélesebb küzdelem az ellenzéki előválasztáson, Tóth Csabát támogatja az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és a DK, Hadházy Ákost pedig a Momentum.

Hadházy Ákos a Magyar Hangnak adott múlt heti interjújában beszélt Tóth Csabáról. „Zuglónak az elmúlt években sokszor kellett csalódnia. Egy országgyűlési képviselőnek az a feladata, hogy az őt megválasztó többségnek a politikai akaratát képviselje. Zugló határozott üzenetet küldött már 2010-ben arról, hogy gyökeres változást akar a politikában, elege van a korrupcióból és megújulást akar. Tóth Csaba nem jeleskedett az ezen változásért való politizálásban. Neki sok lehetősége lett volna, amikor meg kellett volna szólalnia korrupciós ügyekben, de nem tette. Voltak olyan, a független sajtó által felderített kerületi ügyek, amelyek esetében neki mindent meg kellett volna tennie a következményekért. A parkolási mutyi ügye például ilyen, de nem az egyetlen” – mondta.