Jobbik: látványos összhang van az MSZP és a Fidesz között

Jobbik: látványos összhang van az MSZP és a Fidesz között

MSZP-s kampánylufik 2019. május 1-jén (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Látványos összhang van az MSZP és a Fidesz között – így reagált a Jobbik arra, hogy szabolcsi előválasztási jelöltjük ellen etikai vizsgálatot  kezdeményezett az MSZP és követelte visszahívását.

Ismert, nemrég nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen egy DK-s párttag arról beszélt Szabolcs 5. számú választókörzetében, hogy a Fidesz Földi riválisát, az MSZP-s Papp Ildikót segíti az előválasztáson azzal, hogy szimpatizánsait arra kéri, szavazzanak Pappra. Az ügyet nyilvánosságra hozó 24.hu cikke kitért Földi múltjára is, miután a hangfelvétel gyakorlatilag tolvajnak titulálja a jobbikos politikust. A lapnak akkor azt nyilatkozta Földi, nem követett el sikkasztást, és nem tud arról, hogy bármilyen eljárás folyna ellene, a szerinte valótlan állítások miatt pedig jogi lépéseket tesz. Mint megírtuk, közben az Országos Ellenzéki Előválasztási Bizottság (OEVB) határozatban mondta ki, hogy a jobbikos politikussal szemben megfogalmazott vádak megalapozatlanok. A testület 4 nem és 2 tartózkodás mellett döntött így.

„A hangfelvétel és leleplező cikk után azonnal megindult az MSZP és a Fidesz összehangolt karaktergyilkossági kísérlete Földi István ellen, amelyben korrupcióval vádolták a jobbikos jelöltet. A kreált hamis vádakkal valójában csak saját lebukásukról, a Fidesszel történő összejátszásukról próbálták elterelni a figyelmet. Az elmúlt napokban Halmi József MSZP-s politikus, a szabolcsi jelölt kampányfőnöke, nem mellesleg Kovács Sándor fideszes képviselő barátja, etikai eljárást kezdeményezett az Országos Előválasztási Választási Bizottságnál Földi István ellen. A vádak komolyságáról mindent elárul, hogy azt még az OEVB MSZP-s delegáltja sem szavazta meg, a testület a beadványt megalapozatlannak ítélte és elutasította” – írta a Jobbik szerdán. 

Hozzátették: „sajnálattal vettük tudomásul, hogy az MSZP vezetése – a sikertelen és kudarcos figyelemelterelés után – továbbra is próbálja elmaszatolni saját jelöltjük tisztességtelenségét, és az egyetlen elfogadható lépés, a csalásra készülő jelölt visszahívása helyett, beállt a hamis vádakkal próbálkozó lebukott helyi politikusai mögé, immáron kórusban vagdalkozva a hamis vádakkal. Ezzel sajnos a szocialisták elnöksége akarva-akaratlanul csak megerősíti azt a gyanút, hogy nem csupán egyedi, helyi esetről van szó, hanem ennél sokkal többről.”