Máris leállt az előválasztás

Máris leállt az előválasztás

Előválasztási sátor a fővárosi Hunyadi téren

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alighogy elkezdődött, máris leállt az ellenzéki előválasztás. Az Országos Előválasztási Bizottság ezt azzal indokolta, hogy minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel a szavazni vágyók, így szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére.

Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében szombaton délelőtt két órára felfüggeszti a szavazást, hogy a technikai hátteret kibővíthessék.

Voksolni szombaton 12 óra után lehet újra. Az Országos Előválasztási Bizottság azt is közölte különösebb részletezés nélkül, hogy „a leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk”. Az egész helyzetet pedig úgy értékelték, hogy „hatalmas siker az előválasztás”.

A voksolásra egyébként országszerte 775 településen van lehetőség szombat és jövő vasárnap között. Szavazni az adott körzet egyéni képviselő-jelöltjére, illetve a miniszterelnök-jelöltek valamelyikére lehet. Az egyéni indulók sorsa már most el fog dőlni, hiszen automatikusan az lesz a közös jelölt, aki a legtöbb voksot kapja. Orbán Viktor kihívójának megtalálására azonban lesz még egy forduló, ugyanis a most három legtöbbet szerző aspiráns újra összecsap október 4-e és 10-e között egy újabb előválasztáson.

 

 

Címkék: előválasztás