Márki-Zay Péter: Ellenzéket is váltottunk!

Márki-Zay Péter: Ellenzéket is váltottunk!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs több kérdés, nincs több vita, nincs jobb és bal, nincs népi és urbánus, egy kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz – erről beszélt Márki-Zay Péter vasárnap este az Anker közben összegyűlt tömeg előtt, már úgy, mint az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A Dobrev Klárát legyőző politikus szavai szerint az előválasztással ellenzéket is váltottak.

Köszönöm mindannyiótoknak, mindannyiuknak a támogatást – ezzel kezdte beszédét Márki-Zay Péter, jelezve, ott áll mögötte a családja is. Arról beszélt, hogy az ember úgy tud építkezni, ha az alapok stabilak, egyúttal köszönetét fejezte ki, hogy hódmezővásárhelyi barátai biztatták és támogatták. – Csak úgy mehetünk előre, ha a hátország stabil – mondta, itt említve a javára visszalépett Karácsony Gergelyt is. Ismét úgy fogalmazott, hogy a „tiszták koalíciója” áll mögötte, külön megköszönte a „megtisztuló szocialista párt” támogatását.

Márki-Zay Péter szerint kivételes alkalom a mai, „ellenzéket is váltottunk”. Leváltották a szélsőségeseket, akiket meg lehetett venni, meg lehetett zsarolni, meg lehetett fenyegetni. Csak olyan sereggel mehetnek ugyanis, ahol nincsenek árulók, a hátukat pedig most is kell biztosítani. Olyanokra van szükség, akik szerint a korrupciónak nincs színe.

Végignézett a tömegen és örömét fejezte ki, hogy 40 alatti az átlagéletkor, nekik azt üzente „ezt ti nyertétek meg”.

Dobrev Klárának is kért egyúttal egy tapsot, aki már gratulált a győzelméhez. Már korábban is egyértelművé tették egymásnak, hogy az ellenzék csak együtt képes győzni, „Dobrev Klárával szövetségesek vagyunk”. – Össze kell fognunk pártok és civilek és együtt kivívhatjuk hazánk szabadságát – fogalmazott.

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy egy új kultúrát akar elhozni az országnak, egy olyat, ahol a szeretet lesz uralkodó. Elfogadhatatlan lesz bármilyen visszaélés az ellenzéken belül, ellent fognak mondani a gonosznak, a gyűlöletkampánynak. – Szeretettel fogjuk magunkhoz ölelni a fideszeseket is – fogalmazott.

Az ellenzék most már közös miniszterelnök-jelöltje szerint Magyarország előző harminc évét kell lezárni egy békével – erről szól a 2022-es választás. Szavai szerint ma egy csatát nyertek, de meg kell nyerni a háborút is. Azt mondta, hogy megtisztult az ellenzék 106 + 1 győztest fognak küldeni csatába Orbán Viktor ellen. Nagyon kemény kampányidőszak következik – vetítette előre, jelezve, hogy lejáratókampányok fognak indulni. Már kapott is olyan fülest, hogy 50 millió forintot fektetnek a lejáratásába, bár ez szerinte csak egy része lesz. Kapni fog a gyűlöletből a 106 jelölt is – figyelmeztetett. – Gigászi küzdelem lesz – mondta, hozzátéve, hogy „Orbán Viktor szabadsága is kockán forog”.

Márki-Zay Péter a legfőbb feladnak azt nevezte – már a DK-val és a Jobbikkal is a háta mögött –, hogy eljuttassák az igazságot mindenkihez, ne csak a kormánypropagandát ismerjék. A Nyomtass te is! mozgalomra utalt itt. Sürgette azt is, szükség van 22 ezer szavazatszámlálóra, akik jövő tavasszal a választások tisztaságára ügyelnek.

– Nincs több kérdés, nincs több vita, nincs jobb és bal, nincs népi és urbánus, egy kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz – fogalmazott. – Csak felfelé – fűzte hozzá egyúttal eddig szlogenjét is.

A jövő tavaszi választásról úgy beszélt, hogy erősen lejt a pálya, „az egyik csapatnak össze van kötve a lába”. Mindenesetre arra kért mindenkit, hogy ne féljen, mert van remény. Itt azt is kérte, hogy akik a jövő heti Békemenet helyszínén élnek, függesszenek ki molinót az erkélyükre és mondják el az ott vonulóknak, hogy ki engedett be valójában migránsokat, kik nem engedik nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat. – Mondjátok el Kaletát, Borkait, Szájert – sorolta. Megismételte, olyan világot fognak teremteni, ahol a fideszesek is vállalhatják homoszexualitásukat.

A Fidesz már csomagol minden értelemben, félnek az új Magyarországtól, az elszámoltatástól – közölte, hozzátéve, hogy erkölcsileg a Fidesz már megbukott.

– Ma Magyarországon forradalom zajlik, a szeretet forradalma, a hazaszeretet forradalma – ezt már Karácsony Gergely mondta. Ennek a forradalomnak pedig egy kulcsmondata van: A haza minden előtt.

A politikus azt mondta, hogy azért most álltak színpadra, mert először meghallgatták Dobrev Klárát, aki úgy beszélt, mint egy igazi hazafi, egy igazi demokrata. Egyúttal végtelenül büszke, hogy vele közösen fogják Magyarországot megváltoztatni.

A szavazatok szerinte azt mutatják, hogy „más ellenzéket akarunk”, olyan ellenzéket, ami valódi változást hoz, nemcsak az elmúlt 12 évet váltja le, hanem az elmúlt 30 év hibáit is orvosolja. Minden forradalomnak van vezetője, a változást akarók vezetője pedig Márki-Zay Péter.

– Titeket igenis érdekel a politika, ha a politikai is kíváncsi a ti véleményetekre – Orosz Anna, a Momentum vezetője szerint ezt üzeni, hogy 660 ezer ember részt vett az előválasztás második fordulójában. Márki-Zay Péter és a Momentum között létrejött szövetség – mint mondta – a valódi változás garanciája. Egyúttal megköszönte Karácsony Gergelynek, hogy visszalépett a hódmezővásárhelyi politikus javára.

Márki-Zay Péter 60 százalékos feldolgozottságnál 60:40 százalékos aránnyal vezet Dobrev Klárával szemben. A hódmezővásárhelyi polgármester eddig 230 007 szavazatot szerzett, míg a DK-s miniszterelnök-jelölt 166 787 szavazatot.

Dobrev Klára nem sokkal nyolc óra után már elismerte vereségét.