Az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan bejelentette: Márki-Zay Péterre szavazott

Az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan bejelentette: Márki-Zay Péterre szavazott

Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP társelnökei (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Leadtam a szavazatom az előválasztás második fordulójában: Márki-Zay Péterre szavaztam – jelentette be közösségi oldalán Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke. 

Döntését meg is indokolta. – Benne látom a nagyobb esélyt, hogy képes jövőre legyőzni Orbán Viktort és a Fideszt, ugyanakkor elkötelezett a jogállam és a demokrácia helyreállítása, a korrupció felszámolása, a társadalmi igazságtalanságok orvoslása és mindenkinek egyenlő esélyeket biztosító ország építése, valamint a jövő generációk érdekeinek védelme mellett a környezet- és klímavédelmi ügyek tekintetében. Az elmúlt napokban – külön utakon – de mindkét miniszterelnök-jelölt azt kérte tőlem és a Magyar Szocialista Párttól, hogy egyértelműen foglaljunk állást a jelöltek támogatásáról. Én ezt most megtettem, és rendkívüli Országos Elnökségi ülést hívtam össze annak érdekében, hogy a Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást az MSZP Országos Elnöksége is erősítse meg – zárta bejegyzését.

Érdekesség, hogy a szocialisták másik társelnöke, Kunhalmi Ágnes ugyanakkor pár napja azt mondta: elnökségi döntés született arról, hogy sem Dobrev Klára, sem Márki-Zay Péter mellé nem állnak. Ennek oka pedig az, hogy a párt tagsága is megosztott, szerinte így a pártvezetés sem foglalhat állást.

Korábban több MSZP-s polgármester is kiállt Dobrev Klára mellett a nyilvánosság előtt is, például Horváth Csaba Zuglóból, Gajda Péter Kispestről, Nemény András Szombathelyről, de Fekete Zsolt is Salgótarjánból. Sőt: a szocialisták prominens politikusa, Hiller István is bejelentette, a DK jelöltjét támogatja.