Dömötör Csaba: Két igazán súlyos pont van az EP orosz-ukrán háborúról szóló határozatában

Dömötör Csaba: Két igazán súlyos pont van az EP orosz-ukrán háborúról szóló határozatában

Dömötör Csaba (Fotó: Dömötör Csaba Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két igazán súlyos pont van az Európai Parlament héten elfogadott, az orosz-ukrán háborúról szóló határozatában – jelezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóbejegyzésében.

Az MTI által is idézett Dömötör Csaba kiemelte: a határozat hetedik pontja szerint növelni és gyorsítani kell a fegyverszállításokat Ukrajna irányába. A szövegben egy konkrét felsorolás is van, amely szerint még több harckocsit, még több páncélozott járművet és még több lőszert küldenének, következő lépésként vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétarendszereket – mondta az államtitkár aláhúzva, hogy „ez minden, csak nem békefelhívás, sokkal inkább egy nagy lépés a háborús eszkaláció felé”.

– A határozat huszonhatodik pontjában pedig felszólítanak az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagok és az urán teljes embargójára, azaz teljesen megtiltanák az orosz olajon túl a gáz és a nukleáris fűtőelemek behozatalát is – hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba. A kormánypárti politikus hozzátette: az embargóval az Európai Parlament nem csak a korábbi szankciókat támogatja, hanem az inflációt is. A rekordokat döntő infláció fő oka ugyanis az, hogy elszálltak az energiaárak. Az pedig a szankciók miatt van. „Ha teljes embargót hirdetnek, az garancia a további áremelkedésekre. Azt hiszem, ez nagyon nem jó irány” – mondta.

Az államtitkár szerint „lesz vitánk a következő hetekben”, majd videója végén megjegyezte, „csak a szokásos”, az EP-határozatot a baloldali pártok odakint megszavazták.