DK: Bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le Várhelyi Olivér magyar EU-biztos az EP-képviselőket

DK: Bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le Várhelyi Olivér magyar EU-biztos az EP-képviselőket

Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja az Európai Parlament plenáris ülésén 2023. február 14-én (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le Várhelyi Olivér magyar EU-biztos az EP-képviselőket – ezt a Demokratikus Koalíció közölte kedden este.

Az ellenzéki párt azt írta, hogy a keddi európai parlamenti ülésen felszólalt a fideszes Várhelyi Olivér magyar uniós biztos is, ám ezután megfeledkezett a mikrofonja kikapcsolásáról. Várhelyi Olivér – a DK tájékoztatása szerint – a felszólalása után azt mondta a többi EP-képviselőre utalva: „hány hülye van még?”. – Ez példátlan és teljesen idegen az Európai Parlament működésétől, Európában ugyanis nem szokás lehülyézni azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet – közölte Rónai Sándor az ellenzéki párt brüsszeli politikusa.

A történtek miatt a Demokratikus Koalíció Várhelyi Olivér azonnali lemondását követeli, ha pedig nem hajlandó magától lemondani, akkor elvárják az Európai Bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől, hogy azonnal rúgja ki. – Nem történhet meg, hogy egy fideszes ilyen szégyent hoz a magyarokra, hogy lehülyézi az 500 millió európai polgár képviseletében ott ülő EP-képviselőket, akiknek éppen az a dolguk, hogy őt kérdezzék – írták, hozzátéve, hogy már tájékoztatták a példátlan esetről az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökét is.