Magyar Péter Manfred Weberrel fog tárgyalni

Magyar Péter Manfred Weberrel fog tárgyalni

Manfred Weber (Fotó: Arató László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, akivel egyeztetni fogja a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének csatlakozását a néppárti frakcióhoz – jelentette be Magyar Péter a Facebook-oldalán szerda délután.

Hozzátette: a Tisza Párt képviselőinek belépését a Néppárt elsöprő többsége támogatja. Az egyetlen kivétel talán a Fidesz–KDNP képviselője, aki jelenleg a Néppártban ül. „Hölvényi György jó fideszes propagandista módjára valótlanságokkal traktálja a néppárti kollégáit. Gondolom arról már elfelejtett elnök úrnak beszámolni, hogy ő és a fideszes politikustársai a kampányban háborúpártisággal és a sorkatonaság újbóli bevezetésének hazugságával támadták Manfred Webert” – fogalmazott. Magyar Péter a bejegyzésben üzent Hölvényinek is. „Miért akar Ön a »háborúpárti« Néppártban maradni? És miért nem elég bátor Manfred Weber szemébe mondani a képtelen hazugságaikat” – tette fel a kérdést.

Ismert, a kormánypárti propaganda az EP-választás előtt azzal vádolta Manfred Webert, hogy az egész unióban kötelezővé tenné a sorkatonaságot, amire egyébként se szándék, se lehetőség nincs.