Magyar Péter és Deutsch Tamás mentelmi joga is téma az Európai Parlamentben

Magyar Péter és Deutsch Tamás mentelmi joga is téma az Európai Parlamentben

Manfred Weber és Magyar Péter (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Deutsch Tamás levélben tájékoztatta az EP-képviselőket arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész lopás vádja miatt Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését kéri az Európai Parlamenttől. Magyar Péter közben az Európai Néppárt vezetőjével egyeztetett, ott már Deutsch Tamás mentelmi joga került szóba.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője levélben és egy videóval tájékoztatta az EP-képviselőket arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész lopás vádja miatt Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kéri az Európai Parlamenttől – tájékoztatta a Fidesz hétfőn az MTI-t. Mint írták: Magyar Péter 2024. június 21-én a hajnali órákban egy budapesti klubban szórakozott, ahol „a szemtanúk szerint botrányosan viselkedett és erkölcsileg helytelen ajánlatot tett nőknek”. A vád szerint egy sértett a telefonjával lefilmezte Magyar viselkedését, ami után Magyar Péter szóváltásba keveredett vele. Ezt követően Magyar Péter kikapta az áldozat kezéből a telefont és zsebre tette, majd később a Dunába dobta.

A kormánypárti politikus szerint az EP-ben az a bevett gyakorlat, hogy hasonló esetekben felfüggesztik az érintett EP-képviselő mentelmi jogát. – A mentelmi jog nem azért van, hogy bárki is elkerülje a köztörvényes bűncselekmények alól való felelősségre vonást – közölték.

Magyar Péter közben Manfred Weberrel, az Európai Néppárt elnökével tárgyalt európai és hazai ügyekről és ott is szóba került a mentelmi jog kérdése, azonban már Deutsch Tamásé. – Jeleztem a néppárti kollégámnak, hogy feljelentem a Fidesz leglustább képviselőjét, aki az utóbbi hetekben a velem kapcsolatos hazugságaival elkövette a BTK 226. paragrafus szerinti aljas indokból, nagy nyilvánosság előtti rágalmazás bűntettét – írta a találkozó után a Tisza Párt elnöke. Jelezte egyúttal, hogy ajánlatot tett Orbán Viktornak, hogy a kormány csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, ebben az esetben ő lemond a mentelmi jogáról. – Így gyorsan kiderülne, hogy az Orbán-klán tagjai, vagy én kerülnék hosszabb időre hűvösre… – fűzte hozzá.

Magyar Péter azt is kiemelte, hogy Deutsch Tamás volt az az európai parlamenti képviselő, aki az előző ciklusban a legkevesebb szavazáson vett részt a 720 EP képviselőből.