Menczer Tamás várja, hogy kizárják Hölvényi Györgyöt a Néppártból

Menczer Tamás várja, hogy kizárják Hölvényi Györgyöt a Néppártból

Menczer Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Várja már, hogy kizárják a „békepárti” KDNP-s képviselőt, Hölvényi Györgyöt a „baloldali, háborúpárti” Európai Néppártból – erről beszélt az ATV reggeli műsorában Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője. Emlékezetes, korábban a Fidesz is tagja volt a pártcsaládnak, 2021-re azonban annyira elmérgesedett a viszony, hogy a magyar kormánypárt otthagyta őket, mielőtt képviselőit kizárták volna. A helyzet pikantériája, hogy a Fidesszel szövetséges KDNP politikusa, Hölvényi György továbbra is néppárti tag.

Menczer Tamás a műsorban beszélt arról is, hogy „megfelelő időben” döntenek arról, hogy a június 9-i EP-választások után melyik pártcsaládba ülnek majd be. Szerinte az a legfontosabb, hogy minél több békepárti és szuverenista képviselőt válasszanak meg, de arról nem bocsátkozott becslésekbe, hogy hány mandátumra számítanak, ezt majd a magyar választók döntik el.

A legfrissebb közvélemény-kutatást egyébként a Závecz Research publikálta, eszerint az EP-listák május eleji erősorrendjét a Fidesz-KDNP vezeti (39 százalék), a Tisza Párt (26 százalék) pedig magabiztosan előzi a DK-MSZP-Párbeszéd listáját (17 százalék) a biztos részvételt ígérő választók körében. A Mi Hazánk 6, a Momentum 4 és a Kétfarkú Kutya Párt 3 százalékon áll.