Várhelyi Olivér „őszintén sajnálja” a megjegyzése körüli „félreértést”

Várhelyi Olivér „őszintén sajnálja” a megjegyzése körüli „félreértést”

Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja beszél a líbiai határvédelmet támogató európai uniós program, a SIBMMIL keretében rendelkezésre bocsátott mentőhajók átadási ünnepségén a Cantiere Navale Vittoria hajógyárban, Adria városában 2023. február 6-án (fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos arra, hogy a DK szerint bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le az EP-képviselőket. Az ellenzéki párt szerdán este közölt felvételt arról, ahogy Várhelyi azt kérdezi, „hány hülye van még?”.

Mint a hvg.hu észrevette, Várhelyi közleményt adott ki az esetről. – Őszintén sajnálom az Európai Parlament 2023. február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem körüli félreértést – írta a politikus. Állítása szerint kérdése egy privát magyar nyelvű beszélgetéshez kapcsolódott közte és a mellette ülő kabinetvezetője között egy teljesen más témában, „amit kiragadtak a szövegkörnyezetből”. Várhelyi Olivér az esetleges félreértésekért kért bocsánatot kért. Hangsúlyozta, teljes mértékben tiszteletben tartja az összes uniós intézményt, „beleértve az Európai Parlamentet és a tisztelt képviselőket is”.

Az Európai Bizottság szóvivője úgy reagált, sem ezen, sem más ügy kapcsán nincs tervbe véve, hogy vizsgálatot indítsanak Várhelyi Olivérrel szemben.

Címkék: Várhelyi Olivér