A MOL átvenné a leálló benzinkutakat

A MOL átvenné a leálló benzinkutakat

Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Petőfi-díjak átadása alkalmából a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A MOL már jelezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, hogy nyilvántartásba vegye őket arra az esetre, ha át kellene venni a 480 forintos ármaximálás miatt üzemszünetet bejelentő benzinkutakat, vagy azokat, amelyeket a NAV bezárat – derült ki a 24.hu körkérdéséből. A Shell nem kívánt nyilatkozni, az OMV pedig érdemben nem válaszolt a lapnak.

Mint a MOL írta, stratégiai vállalatként egyik legfontosabb feladatuk Magyarország üzemanyagellátása. A cég az ITM kiírását követően jelezte, megfelel azoknak a feltételeknek, amelyekkel a folyamatos ellátás érdekében, a veszélyhelyzet idején, átmenetileg képes a minisztérium által kijelölt töltőállomások üzemeltetésére. Ezzel úgy vélik, elősegíthetik azt, hogy adott településeken, régiókban folyamatos és zavartalan legyen az üzemanyaghozzáférés.

A MOL-nak összesen 468 töltőállomása van, ebből 440-et a vállalat üzemeltet partneri rendszerben. Valamennyi helyszínen, változatlan nyitvatartási idő mellett fogadják az ügyfeleket, és a szabályoknak megfelelően hatósági árakon forgalmazzuk az üzemanyagot – tették hozzá.

Az ITM hétfőn jelezte, hogy csütörtökig jelentkezhetnek azok, akinek megvannak a megfelelő engedélyeik és átvennék az árak befagyasztása miatt üzemszünetet hirdető vagy a jogsértések miatt átmenetileg bezárt benzinkutak üzemeltetését.

A MOL egyébként kedden közölte, hogy kötelezővé teszi az oltást, a munkatársaknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, vagy más módon védettséget szereztek.