Az online fizetés előnyei és hátrányai röviden (x)

Az online fizetés előnyei és hátrányai röviden (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt évtizedben a bankkártyás fizetés rohamosan elterjedt, az emberek egyre inkább előnyben részesítik a készpénzes fizetéssel szemben. Ehhez persze szükség volt arra a fejlődésre, ami a bankszektorban végbement. Például az internetbankot, ami ma már természetes, korábban el sem tudtuk képzelni.

Miért szeretnek a vásárlók bankkártyával fizetni?

Az online fizetés rendkívül kényelmes, hiszen nem kell arról gondoskodni, hogy mindig legyen nálunk elegendő készpénz. Ugyanakkor biztonságos fizetési mód, hiszen a bankkártyánk PIN kódját - ami a nagyobb összegű vásárlásokhoz szükséges - csak mi ismerjük. A kereskedőknek is megéri elérhetővé tenni az online fizetés lehetőségét, hiszen számukra is számos előnnyel jár. Természetesen ehhez szükséges egy megbízható bankkártya-elfogadási szolgáltatásokat nyújtó partner.

Kell egy megbízható partner!

A BizPay bankkártya-elfogadási szolgáltatásokat közvetít, amelyek megbízhatóságát a Worldline, nemzetközi pénzügyi cég garantálja. A cég asztali LAN-on terminált, mobil terminált, Tap on Mobile alkalmazást, E-Commerce és Linkpayment szolgáltatást kínál az ügyfelei számára. Ezek közül azt érdemes igénybe venni, amelyik a vállalkozásod jellegéhez és fizetési folyamataihoz leginkább igazodik.

A bankkártyás fizetés előnyei és hátrányai a kereskedők számára

Az online fizetési lehetőség növekvő vásárlókört eredményezhet, hiszen a gyorsabb és hatékonyabb tranzakciók elégedetté teszik az ügyfeleket. Gondolj csak arra, hogy a gyors fizetés hatására csökken a sorban állás ideje, a vásárlási folyamat gördülékenyen bonyolítható le, így a vevő pozitív élményként fogja megélni. A bankkártyás fizetés csökkenti a készpénzkezelési feladatokat, nem kell váltópénzt tartalékolni, nincs lehetőség a téves számolásra sem. Pontos kimutatást kapsz a forgalomról, így nyomon követheted a céged pénzügyi tranzakcióit.

Persze nem csak előnyökkel jár az online fizetés, hiszen kereskedőként neked a bankkártyás fizetés némi költséggel is jár. Ez lehet tranzakciós díj, havi díj a terminál használatáért vagy egyéb bankközi díj. Ezért fontos, hogy a legkedvezőbb bankkártya-elfogadási megoldást kínáló vállalkozást válaszd.

Természetesen időnként mindenhol lesznek technikai hibák, leállások, amelyek átmeneti fennakadást okozhatnak, de egy megbízható partnerrel ezek számát minimalizálni lehet.

Milyen bankkártya-elfogadási megoldást válassz?

Ha egy kisboltot üzemeltetsz, az asztali terminál tökéletesen biztosítani fogja a fizetést a vevőid számára. Ha mobilabbá szeretnéd tenni a bankkártyás fizetést, a mobil terminál lehet a jó megoldás. Ha webáruházat üzemeltetsz, az E–Commerce szolgáltatást vedd igénybe. Amennyiben több helyszínen is értékesítesz, a Tap on Mobile alkalmazás lesz a megfelelő a számodra.

Kereskedőként tehát jó, ha tisztában vagy a bankkártya-elfogadási megoldások előnyeivel, hogy ki tudd választani a vállalkozásod számára ideális megoldást.