DK: az év végére újabb „brutális” áramár-emelkedés jöhet

DK: az év végére újabb „brutális” áramár-emelkedés jöhet

Áram. Képünk csak illusztráció. (Fotó: Fre Sonneveld / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció szerint az év végére újabb „brutális” áramár-emelkedés jöhet, amelynek következtében sok millió magyar ember kerülhet kilátástalan helyzetbe. Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: árampiaci szakértők véleménye szerint a már most is megduplázott áramárakhoz képest decemberre további 2,5-szeresére, összességében ötszörösére emelkedhet az áram ára.

Ez a rezsiemelésnek egy újabb brutális hullámát jelenti, ami sok millió magyar ember számára fog megoldhatatlan gondot okozni, rengetegen kerülhetnek kilátástalan, reménytelen helyzetbe – hangsúlyozta. Arató Gergely a DK nevében azt követelte, hogy a kormány ne emelje további két és félszeresére az áram árát, valamint fejezze be a titkolózást, és hozza nyilvánosságra, milyen áron szerzi be az MVM a villamos áramot, és azt is, hogy milyen módon állapítják meg a lakossági áramárat.

(MTI)