Dolgozóinak ötödét kirúgja az amerikai netes óriás, a Yahoo

Dolgozóinak ötödét kirúgja az amerikai netes óriás, a Yahoo

A Yahoo főhadiszállása San Joséban (Fotó: SiliconValley.com/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tervek szerint 8600 dolgozójának ötödétől megválik a Yahoo – idézi a brit közszolgálati BBC információját a hvg.hu. A „veterán techcégnek” nevezett vállalatról azt írják, hogy a hirdetési részleg átszervezésével az ott dolgozók fele elveszíti munkáját az év végéig. de már ezen a héten ezer embert kirúgnak.

A Yahoo a techcégek hosszú sorában a legutóbbi, amely leépítéseket jelentett be. „A cég annak nyomán kényszerül a megszorításra, hogy a hirdetővállalatok a rekordmagas inflációra és a gazdasági visszaesés miatti bizonytalanságra válaszul csökkentik a marketingköltéseket, emiatt az online platformok hirdetési bevétele is apad” – emlékeztet cikkében a hvg.hu.

A kaliforniai székhelyű, hírszolgáltatási platformjáról is ismert amerikai techmulti egyébként az Apollo Global Management magántőke-befektetési társaság tulajdonában van, amely 2021-ben vette meg 5 milliárd dollárért. A nagy techvállalatok közül sokezres elbocsátásokat jelentett be az elmúlt hetekben a Google, az Amazon, a Facebookot működtető Meta, a Microsoft, de még a Tinder és a Spotify is.