Garancsi István érdekeltségébe került a Budapest Szálló

Garancsi István érdekeltségébe került a Budapest Szálló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megállapodást kötött a Hotel Budapest, leánykori nevén a Körszálló megvásárlásáról a Market Asset Management Zrt. a Danubius Hotels Zrt.-vel – derül ki az MTI pénteki híréből. A szállodalánc közleménye a vételárra nem terjed ki, arra azonban igen, hogy a szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel.

A vevő ugyan új a piacon, ha azonban mégis ismerősen cseng a neve, az annak köszönhető, hogy a 172 milliárd forintos vagyonával a kilencedik leggazdagabb magyar, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. leányvállalatáról van szó. Az egykor kuriózumként épült és jó ideig úgy is emlegetett Körszállóra az elmúlt években igencsak rájárt a rúd, hiszen a Danubius a pandémia alatti szünet után, 2021 szeptemberétől bérbe adta a hotelt a Hotel & More Szállodák Zrt.-nek, amely azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti. A szállodát a tulajdonosváltást követően a Hotel & More továbbra is üzemelteti.