Gondok mutatkoznak a német és a magyar iparban

Gondok mutatkoznak a német és a magyar iparban

A BMW lipcsei karosszéria-összeszerelő üzeme (Fotó: BMW Werk Leipzig)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfél százalékkal esett a német ipar teljesítménye júniusban az előző hónaphoz képest, s 5,5 százalékkal az egy évvel ezelőtt mért értékhez képest – olvasható a német statisztikai hivatal, a Destatis friss jelentésében. Az elemzők harmad ekkora visszaesésre számítottak.

Az éves szinten mért adatok arra utalnak, folytatódik a negatív trend, hiszen májusban havi szinten ugyan 0,1 százalékkal bővült az ipar, az előző év ötödik hónapjához viszonyítva viszont 4,4 százalékkal visszaesett.

Ha nem is ekkora a baj a magyar iparban, de júniusban nálunk is esett az ágazat teljesítménye: az ágazat 1,8 százalékkal maradt el az előző hónap teljesítményétől. Igaz, az egy évvel korábbi teljesítményt 4,1 százalékkal múlta felül.

Gyengélkedik a német autóipar, amit mi is megérzünk | Magyar Hang

Nem csupán az autó- és gépipar küszködik megrendelési és növekedési gondokkal itthon és a világban. A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökével beszélgettünk.

Szakértők szerint mindez arra utal, hogy a unióhoz, valamint a német gazdasághoz, s különösen az autóiparhoz erőteljesen kötődő magyar gazdaság nem tudja függetleníteni magát a gyengülő német gazdaságtól.