Hasít a Mol: majdnem háromszoros a növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest

Hasít a Mol: majdnem háromszoros a növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mol-csoport a második negyedévben 483,7 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és 372,8 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” üzleti eredményt ért el - olvasható a társaság honlapján péntek hajnalban közzétett jelentésben.

A tiszta EBITDA majdnem kétszeres, a tiszta üzleti eredmény majdnem háromszoros növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest a konszolidált, nem auditált kimutatás alapján. A piaci várakozások hasonló összegű, 500 milliárd forintot közelítő tiszta EBITDA-val számoltak.

Féléves összesítésben a tiszta EBITDA elérte a 755,4 milliárd forintot, a tiszta üzleti eredmény az 540,5 milliárd forintot. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint az energiaipar példa nélküli bizonytalanságokkal szembesült, de a Mol így is a terveinek megfelelően teljesített, és még soha nem volt ilyen elkötelezett a stratégiai céljai iránt – olvasható a közleményben.

Címkék: Hernádi Zsolt, Mol