Hasznos tippek a mozgásérzékelők beszerzéséhez (x)

Hasznos tippek a mozgásérzékelők beszerzéséhez (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A riasztórendszer nem lehet meg mozgásérzékelők nélkül, s még akkor sem biztos, hogy elegendő darabszámú eszköz van a csomagban, ha egy komplett szettet akarunk megvásárolni. Ha kiegészítésként továbbiakra is szükségünk van, el kell igazodnunk a kínálatban.

Ebben a cikkben pontosan ennek megsegítésére adunk támpontokat, hogy a választás egyszerűbb lehessen.

A mozgásérzékelők típusai

A DEFLOC minőségi mozgásérzékelői között gyorsan megtalálhatjuk a számunkra ideális modelleket. A különböző típusokat tekintve is széles választékban böngészhetünk. A normál változatok mellett elérhető akár a radarral működő mozgásérzékelő is. Ezenfelül válogathatunk a kültéri, illetve a beltéri készülékek közül, ahogy választhatunk vezetékes vagy vezeték nélküli eszközt is, attól függően, hogy melyik telepítési mód célszerűbb számunkra.

Márkák szempontjából is bőséges a kínálat, a legnevesebb gyártók mozgásérzékelőit szerezhetjük be náluk.

Hogyan működnek a mozgásérzékelők?

Alapvetően a működésükben nem különböznek egymástól az egyes típusok, hiszen mindegyik a készülék látóterébe eső területen érzékeli a mozgást, amit a hőmérséklet változása alapján képes beazonosítani. Tehát ahhoz, hogy detektálja azt, hogy valaki vagy valami mozog előtte, a környezet és az élőlények hőmérséklete közötti különbség érzékelésére van szükség.

Milyen szempontokat vegyük figyelembe a választás során?

Az egyik elsődleges szempont kapcsolódhat magához a működésmódhoz. A többféle látószögben működő érzékelők között ugyanis találunk olyat is, ami kisállatvédelemmel is el van látva. Ehhez hasonlóan értékes funkció a kitakarásvédelem is.

Ugyanakkor talán ennél is nagyobb jelentősége van annak, hogy milyen telepítési módszert szeretnénk választani. Sokan vannak, akik inkább a vezetékes megoldásokat részesítik előnyben, tudva azt, hogy a legnagyobb mértékű stabilitást alapvetően a vezetékkel működő rendszerek képesek megvalósítani. Hátránya azonban, hogy utána a vezetékekkel is kell kezdeni valamit, hiszen nem túl esztétikus, ha nem gondoskodunk megfelelően azok elrejtéséről. Ráadásul ha a vezeték könnyen hozzáférhető, akkor meg is lehet rongálni, ami értelemszerűen megakadályozza a készülék működését.

A vezeték nélküli megoldások egyértelműen kedvezőbbek akkor, ha nem éppen épülő ingatlanba fogjuk telepíteni az új mozgásérzékelőket, illetve nem arról van szó, hogy komolyabb felújítást tervezünk különben is. Akkor is jó választás lehet, ha nem szeretnénk szakembereket hívni a feladathoz, hanem mi magunk akarjuk kivitelezni a projektet.

Amiről még feltétlenül szót kell ejteni, az az, hogy mindig a körülményeknek megfelelő készülék mellett érdemes dönteni. Nem véletlenül javasolják a beltéri vagy a kültéri alkalmazást. Az időjárás viszontagságaival szemben kizárólag az utóbbi modellek tudnak maradéktalanul megfelelni.