Hatalmas veszteséget termelt az immár részben állami tulajdonú Vodafone Magyarország

Hatalmas veszteséget termelt az immár részben állami tulajdonú Vodafone Magyarország

A Vodafone Group Plc., a világ legnagyobb távközlési szolgáltatója magyarországi leányvállalata fővárosi Erzsébet körúti üzletének kirakat. A magyarországi telekommunikációs vállalatot a 4iG Nyrt. és a magyar állam felvásárolja és új neve ezentúl one lehet.
(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rekordméretű veszteséget termelt a Vodafone Magyarország Zrt., amit az év elején vásárolt fel a magyar állam és a 4iG összesen 660 milliárd forintért – vette észre a 24.hu. A lap a cég pénteken publikált beszámolóját áttekintve írta meg, hogy 51 milliárdos mínusszal zárták a 2022-2023-as üzleti évet. A magyar Vodafone korábban sem teljesített túl jól: míg a 2020-as pénzügyi évben 1,3 milliárd, 2021-ben már 7,4 milliárd volt veszteség.

A cikk felidézte azt is, hogy államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. (49 százalék) és az Antenna Hungária Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalata (51 százalék) januárban jelentették be hogy, közösen megvették a Vodafone Europe BV-től a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját. Arra is emlékeztettek, az üzlet állami része 323 milliárdot tett ki.

Arról, hogy a Vodafone-t behúzó 4iG az állammal a háta mögött nő telekommunikációs óriássá, itt írtunk korábban.

Címkék: Vodafone