Ismét csak fideszes kerületek kaptak állami milliárdokat

Ismét csak fideszes kerületek kaptak állami milliárdokat

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2021. szeptember 4-én. Balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 14,7 milliárd forintot adott fideszes vezetésű fővárosi kerületeknek a kormány. A kedd esti Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával jelent meg a kormányhatározat – vette észre a 444

  • V. kerületi önkormányzat: 3 972 000 000 forint útfelújításra (polgármester: Szentgyörgyvölgyi Péter – Fidesz-KDNP);
  • X. kerületi önkormányzat: 1 009 000 000 forint az újhegyi orvosi rendelő felújítására, az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő fejlesztésére, a sportliget fejlesztésére és egy földút szilárd burkolattal történő ellátására (polgármester: D. Kovács Róbert Antal - Fidesz-KDNP)
  • XVII. kerületi önkormányzat: 3 281 181 434 forint a Rákoshegyi Közösségi Ház fejlesztésére, útfelújításra; földút szilárd burkolattal történő ellátására. (polgármester: Horváth Tamás- Fidesz-KDNP)
  • XX. kerületi önkormányzat: 911 220 081 forint a Kossuth Bölcsőde fejlesztésére, a pesterzsébeti Duna-parti sétány fejlesztésére és útfelújításra. (polgármester: Szabados Ákos - független, de a Fidesz támogatta)
  • csepeli önkormányzat: 2 314 000 000 forint útfelújításra és földút szilárd burkolattal történő ellátására (polgármester: Borbély Lénárd - Fidesz–KDNP)
  • XXII. kerületi önkormányzat: 600 millió az Elágazás park fejlesztésére és útfelújításra. (polgármester: Karsay Ferenc - Fidesz–KDNP)
  • XXIII. kerületi önkormányzat: 230 540 027 forint informatikai fejlesztésre és játszótér kialakítására (polgármester: Bese Ferenc független, de a Fidesz támogatta)

A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy Orbánék leplezetlenül büntetik az ellenzéki vezetésű kerületeket, miközben a fideszes csókosokhoz özönlenek a milliárdok. „Nevetséges, hogy az ország egyik leggazdagabb kerületének, az V. kerületnek 4 milliárd forintot ajándékoznak útfelújításra, miközben például a XVIII. kerület, ahol valóban szükség lenne ilyen fejlesztésre, nemhogy nem kap semmit, de még milliárdokat el is vonnak innen” – reagált a párt.

Júniusban hat fideszes vezetésű fővárosi kerület összesen mintegy 8,7 milliárd forintnyi támogatást kapott a kormánytól.