Kissé erősödött a forint az uniós megegyezés után

Kissé erősödött a forint az uniós megegyezés után

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétfői fél és egy százalék közötti erősödés után kedd reggelre tovább javult a forint árfolyama az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az eurót kedd reggel 414,45 forinton jegyezték a hétfő esti 415,88 forint után. A dollár jegyzése 392,88 forintra csökkent 394,94 forintról, a svájci franké pedig 420,06 forintra 421,79 forintról. A forint így az 0,3 százalékkal erősödött az euróval, 0,5 százalékkal a dollárral és 0,4 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Kedd reggeli jegyzésén a forint 0,9 százalékkal áll erősebben a hétfői kezdésnél az euróval és 1,1 százalékkal a dollárral és a svájci frankkal szemben.
A dollár kedd reggeli jegyzése nagyjából megfelel a hó eleji kezdésnek, az euróval szemben viszont 1,4 százalékkal, a svájci frank ellenében pedig 1,1 százalékkal gyengült a forint a decemberi kezdés óta.

Hétfőn késő éjszaka derült ki, hogy Magyarország és az EU megállapodott az uniós forrásokról.

Címkék: euró, forint