Kiszállt a nyomdaipari cégéből a honvédelmi miniszter

Kiszállt a nyomdaipari cégéből a honvédelmi miniszter

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán, Budapesten 2022. december 15-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat nappal azután, hogy a Népszava írt róla, a honvédelmi miniszter kiszállt a nyomdaipari cégéből – számolt be a fejleményekről pénteki cikkében a napilap. A Népszava november közepén írt arról, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf vagyonkezelő cége, a VBPS Ingatlankezelő Kft. még a parlamenti választás előtt, idén január közepén vásárolta be magát a Print Direct Hungary Kft.-be. A nyomdaipari és reklámügynökségi tevékenységgel foglalkozó vállalkozás éves szinten félmilliárdos forgalmat bonyolít.

A fejleményekkel kapcsolatban a Népszava azt is írja, úgy tűnik, mintha Szalay-Bobrovniczky kiszállt volna a VBPS-ből, s a résztulajdonát az eladás előtt létrehozott SBA Invest Kft. vette meg, ám nem mint tulajdonos, hanem mint „bizalmi vagyonkezelő”. A lap szerint ez a magyar cégvilágban kevésbé elterjedt megoldás, amelynek az a lényege, hogy szerződésben átruházzák egy adott cég, vagyonelem tulajdonjogát egy olyan vagyonkezelőre, aki onnantól rendelkezik az adott vagyonnal, ám az átruházó neve háttérben marad, miközben részesül a cég hasznából.

Az SBA Invest ugyanarra a fővárosi, XII. kerületi címre van bejegyezve, ahová korábban az összes olyan cég, amelyből a miniszter időközben kiszállt, köztük a honvédségnek repülőt gyártó, illetve az orosz vonatbizniszben résztvevő vállalkozásaiból, illetve a Las Vegas kaszinókból.

A lap kereste a honvédelmi tárcát, hogy megtudja, van-e köze Szalay-Bobrovniczkynak az SBA Invest Kft.-hez, illetve, hogy miért szállt ki a VBPS Ingatlankezelő Kft. a Print Directből, ám egyelőre nem kaptak választ.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.