Leállították a britek, hogy a Microsoft megvegye az Activisiont

Leállították a britek, hogy a Microsoft megvegye az Activisiont

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leállította a Microsoft és az Activisiont Blizzard egyedülését a brit piac versenyképességéért felelős hatóság, a CMA - jelentette a BBC. Az amerikai tech-óriás a hírek szerint 68,7 milliárd dollárért venné meg a világ egyik legismertebb, többek között a Call of Duty sorozatot is gyártó számítógépes játékóriást.

A CMA aggodalmát fejezte ki az ügylet miatt, a hatóság indoklása szerint a két vállalat egyesülése csökkentené az innovációt és kevesebb választási lehetőséget kínálna a játékosok számára a gyorsan növekvő felhőalapú számítógépes játék-üzletágban.

A brit hatóság elnöke, Martin Coleman szerint létfontosságú a verseny védelme a felhőalapú játékok „feltörekvő és izgalmas piacán”. „A Microsoft már most is erős pozíciót és előnyt élvez más versenytársakkal szemben a felhőalapú játékok terén, és ez az üzlet megerősítené ezt az előnyt, ami lehetővé tenné számára, hogy aláássa az új és innovatív versenytársakat” – tette hozzá a CMA vezetője.

A Microsoftnál jelezték, fellebbeznek a brit hatóság döntésével szemben és továbbra is elkötelezettek amellett, hogy megvásárolják az Activisiont. Ugyan mindkét cég amerikai, de ahhoz, hogy a két vállalat egyesüljön, az amerikai versenyhatóság mellett a brit és az uniós hatóságoknak is hozzá kell járulniuk. A három hatóság közül egyébként a brit volt az első, amelyik megnyilvánult az ügyben.