Leváltották a Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját

Leváltották a Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját

A Paksi Atomerőmű (Fotó: atomerőmű.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnali hatállyal menesztették az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját, Pekárik Gézát – értesült a Telex több, egymástól független forrásból. Az új vezető a lap szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) eddigi elnöke, Horváth Péter János lesz. A Telex kérdéseket küldött az atomerőmű vezérigazgatóságának, még várja a válaszokat. A váltással, ha valóban így történik, a MEKH-nek is új vezetőre lesz szüksége. Erre a Telex szerint az MVM eddigi általános és jogi vezérigazgató-helyettese, Juhász Edit a legesélyesebb.

Az MVM-nél közben szintén hamarosan megnevezhetik a távozó Czepek Gábor vezérigazgató utódját, ő pedig a Telex forrásai szerint érdemi változtatásokat tervez a cégnél.

A Telex közel két hónapja azt is írta: „Lantos Csabának kulcsfontosságú lesz, hogy miképpen rajtol, lesznek-e szövetségesei, ki felügyeli az MVM-et, az új tárcának lesz-e beleszólása a nagy gázbeszerzésekbe, vagy hamar beáll egy »béna kacsa« állapot. De hasonlóképpen fontos kérdés, hogy honnan eredezteti majd a hatalmát, kihez lesz lojális az átalakuló Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (energiahivatal) új vezetése, és ki felügyeli a legnagyobb költéseket, azaz Paks 2-t és a hálózatfejlesztést.”